/ фото: Влада ЦГ
27/05/2021 u 16:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић са амбасадором Финске: Желимо оснажити економску сарадњу

Потпредсједник Владе је навео да Црна Гора жели оснажити економску сарадњу, првенствено кроз привлачење инвестиција и повећање робне размјене

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић током састанка са нерезидентним амбасадором Републике Финске у Црној Гори, Кимом Лехдевиртом оцијенио је да постоји велики потенцијал за унапрјеђивање сарадње у области енергетике између Црне Горе и Финске. Констатовани су добри и пријатељски билатерални односи између двије земље, базирани на принципима отворености, уз простор за напредак у многим областима.  

- Разговарајући о пандемији КОВИД-19 и њеном глобалном утицају, потпредсједник Абазовић је амбасадора Финске упознао са значајно бољом епидемиолошком ситуацијом у Црној Гори и процесом масовне вакцинације, гдје су остварени изванредни резултати у процесу имунизације грађана Црне Горе. У том контексту, потпредсједник је исказао наду да ће Финска, у сусрет туристичкој сезони, уклонити нашу државу са листе високоризичних подручја, као што је то недавно учинила Њемачка. Потпредсједник Абазовић и Лехдевирт разговарали су и о могућностима јачања сарадње у области туризма и поновног успостављања чартер авио-линије Хелсинки-Тиват, која би додатно допринијела повећању броја финских туриста у Црној Гори током љетње туристичке сезоне- наводи се у саопштењу.

Потпредсједник је навео да Црна Гора жели оснажити економску сарадњу, првенствено кроз привлачење инвестиција из Финске у Црну Гору и повећање робне размјене. У том смислу, потпредсједник је говорећи о природним потенцијалима земље, нагласио значај постојеће сарадње у области енергетике и обновљивих извора енергије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:20