/ - VLADA
23/03/2023 u 07:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović sa predstavnicima američkih kompanija: Crna Gora otvorena za vaše investicije

Sastanku su prisustvovali predstavnici Američko centralno-evropske biznis asocijacije, kao i predstavnici američkih kompanija, poput UGT Renewables, Palo Alto Networks, Bechtel i Oshkosh Defence

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se u Vašingtonu sa Američkom centralno-evropskom biznis asocijacijom (ACEBA) koja okuplja američke kompanije sa većinskim američkim kapitalom.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Američko centralno-evropske biznis asocijacije, kao i predstavnici američkih kompanija, poput UGT Renewables, Palo Alto Networks, Bechtel i Oshkosh Defence.

- Razgovarali su o boljoj privrednoj saradnji između američkih kompanija i države Crne Gore. Tokom produktivnog sastanka premijer Abazović je predstavio pogodnosti za ulaganje u Crnu Goru, navodeći da je u naša država otvorena za strane investitore o čemu najbolje svjedoči prošlogodišnji rekord u direktnim stranim investicijama, koje su prvi put prešle milijardu eura, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade.

 U tom kontekstu, Abazović je naglasio da Vlada stoji na raspolaganju u cilju dodatnog unapređenja odnosa.

- Upoznao je predstavnike američkih kompanija sa pogodnostima za ulaganje u turizmu, kao i energetskom sektoru i infrastrukturi, zaključuje se u saopštenu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:23