dritan abazović / - DRITAN ABAZOVIć
16/08/2023 u 17:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Za 100 dana država od trajekta prihodovala tri, čist profit oko dva miliona eura

Ruka pravde ne staje, radimo iskjučivo u interesu svih građana Crne Gore! Idemo dalje, na pravom smo putu - istakao je on

Za prvih 100 dana trajektne linije država je prihodovala preko tri milona eura, od čega je čisti profit oko dva miliona, saopštio je - premijer Dritan Abazović u objavi na Fejsbuku.

- Prihodi trajetkta zaključno sa 15.08.2023 iznose 3.228.000 eura. Sa druge strane rashodi za predhodna tri i po mjeseca od kada je počela naplata iznosili su oko 900.000 eura, a odnose se pretežno na gorivo, zarade zaposlenih, amortizaciju, zakupe, adaptaciju obale, itd. To znači da je država za svega 100 dana (naplata je počela 5. maja) dobila preko dva miliona eura čistog profita, što je 10 puta više nego što je do sada dobijala na godišnjem nivou, dok je linijom upravljala privatna kompanija - naglasio je on.

Abazović se zahvalio i resornoj ministarki Ani Novaković Đurović, svim kolegama iz Vlade, direktoru Morskog dobra Mladenu Mikelju, predsjedniku borda Blažu Rađenoviću, kao i zaposlenima u Morskom dobru na izvanrednom poslovnom poduhvatu koji je zaista za ponos.

- Ruka pravde ne staje, radimo iskjučivo u interesu svih građana Crne Gore! Idemo dalje, na pravom smo putu - istakao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 17:29