/ FOTO: VLADA CG
15/11/2022 u 15:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adrović: Zaposleni da štite svoje profesionalne, ekonomske i socijalne interese

Tema sastanka bio je štrajk zaposlenih u Crnogorskom Telekomu i aktuelni problemi između zaposlenih i menadžmenta te kompanije

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović sa saradnicima, sastao se sa generalnim sekretarom Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđom Kekovićem i predsjednikom Sindikata Crnogorskog Telekoma Željkom Burićem.

Tema sastanka bio je štrajk zaposlenih u Crnogorskom Telekomu i aktuelni problemi između zaposlenih i menadžmenta te kompanije.

Predsjednik Skindikata Crnogorskog Telekoma Željko Burić kazao je da zaposleni štrajkuju zbog nepostizanja dogovora u pregovorima koji traju još od kraja prošle godine, a koji, zbog nespremnosti menadžmenta te kompanije i odsustva volje za istinskim socijalnim dijalogom, nijesu dali konkretne rezulatate.

Ministar Admir Adrović ukazao je na to da zaposleni kod poslodavca imaju pravo na stupanje u štrajk, kojim štite svoje profesionalne, ekonomske i socijalne interese po osnovu rada i da se sve suprotno tome smatra povredom prava zaposlenog.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 15:09