Један од хотела Будванске ривијере / hgbudvanskarivijera.com
16/04/2022 u 08:00 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адвокатска канцеларија Мугоша, Јововић, Вуковић скинула 45 хиљада еура са рачуна Будванске ривијере

Извршење у износу од скоро 45 хиљада односило се на обавезе настале од jуна до децембра 2021. када jе и била на снази општа обустава пружања правне помоћи адвоката на циjелоj териториjи Црне Горе, казали су из ХГ Будванска ривијера

Адвокатска канцеларија Мугоша, Јововић, Вуковић наплатила је од Будванске ривијере преко јавног извршитеља Бранке Самарџић и одлуке Привредног суда 44.895 еура са припадајућом затезном каматом, на име накнаде због кашњења са испуњењем новчане обавезе, потврдили су "Дану" из државног предузећа. Привредни суд је одлуку однио по приговору на рјешење јавне извршитељке.

– У августу 2021. године jе отказано пуномоћjе адвокатскоj канцелариjи Мугоша Jововић Вуковић чиме се прекинула сарадња коjа jе између ове адвокатске канцелариjе и претходног руководства траjала скоро петнаест година. Имаjући у виду уговоре о заступању и пословноj сарадњи коjе jе у претходном периоду закључивала ова адвокатска канцелариjа, а коjе су подразумиjевале веома високе мjесечне накнаде за услуге, садашње руководство Хотелске групе Будванска ривиjера се одлучило на отказ пуномоћjа. Адвокатска канцелариjа jе, према нашим сазнањима, готово 15 година наплаћивала трошкове поступка у свим судским поступцима у коjима нас jе заступала, а супротно уговорима о заступању коjе jе закључила што jе, поред изузетно високе накнаде и награда коjе jе добиjала мимо уговора о заступању, био jедан од разлога за такву одлуку – казали су "Дану" из ХГ Будванска ривијера.

Годину завршили са минусом

Будванска ривијера лани је пословала са минусом од 2,2 милиона еура, што је много бољи резултат него 2020. године када су имали минус од 9,15 милиона еура. Иако је црногорски туризам лани био на нивоу од 70 одсто 2019. године, Будванска ривијера је била на 50 одсто у односу на 2019. годину, односно успјела је да оствари 50 одсто промета из те године.

Пословни приходи предузећа лани су износили 10,8 милиона еура, што је увећање у односу на 2020. годину када су износили 2,5 милиона еура.

У 2020. години Црна Гора је остварила скоро 85 одсто мање прихода од туризма у односу на 2019. годину.

Појаснили су да се извршење од скоро 45 хиљада односило на обавезе коjе су настале од jуна до децембра 2021. године када jе и била на снази општа обустава пружања правне помоћи адвоката на циjелоj териториjи Црне Горе.

– То смо и оспоравали, али без успjеха, jер jе виjеће судиjа у чиjем саставу jе и овог пута био предсједник Привредног суда Блажо Jованић, познат по броjним штетним одлукама по ХГБР, дониjело овакво рjешење – казали су из те компаније.

Подсјетили су да је ХГБР адвокатскоj канцелариjи Мугоша, Jововић, Вуковић само за последњих десетак година сарадње исплатила преко 1.700.000 еура.

– Уколико се наше сумње потврде да jе уз добиjене накнаде наплаћивала и присваjала судске трошкове коjи нису били предвиђени уговорима о заступању, таj износ ће бити много већи – поручили су из ХГБР.

Након што су отказали пуномоћје овој адвокатској канцеларији, на јавном позиву је изабрана друга адвокатска канцелариjа коjа jе у позиву обавезана да у првих четири мjесеца, док траjе отказни рок адвокатскоj канцелариjи Jововић, Мугоша, Вуковић, правно савjетуjе про боно.

– ХГБР jе покушала да риjеши међусобне пословне односе, али, нажалост, у томе ниjе успjела. Обраћали смо се и Адвокатскоj комори, свим jавним извршитељима, писарницама основних судова и Привредног суда како би коначно могли утврдити износ судских трошкова коjе jе ова адвокатска канцелариjа наплатила у име ХГБР, на своj рачун а без овлашћења и извjесно jе да ће ХГБР покренути судски поступак како би заштитила своjе интересе – поручили су из тог предузећа.

Предсједник борда ХГБР је Мијомир Пејовић, док је извршни директор Јовица Греговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:49