/ фото илустрација УП
23/09/2021 u 14:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аџић: У јуну евидентирана свака паклица цигара у Слободној зони Луке Бар

Аџић наводи да је у акцији која је почела 28. маја и која је трајала четири дана, као и у другој акцији која је вођена 15. и 16. јуна, направљен пресјек стања који омогућава праћење ситуације са цигаретама

Филип Аџић, савјетник потпредсједника Владе за унутрашњу политику, безбједност, борбу против корупције на високом нивоу и организованог криминала, саопштио је да крајем маја и током јуна мјесеца, у великим вишедневним акцијама Управе полиције и Управе прихода и царина , а по налогу Специјалног државног тужилаштва, службеници УП и УЦП евидентирали су све паклице дуванских производа које су се налазиле у свим хангарима у оквиру Слободне зоне Луке Бар.

Аџић наводи да је у акцији која је почела 28. маја и која је трајала четири дана, као и у другој акцији која је вођена 15. и 16. јуна, направљен пресјек стања који омогућава праћење ситуације са цигаретама и од када се дувански производи више не складиште у Слободној зони Луке Бар.

Подсјећа да је Влада 22. јула, на предлог потпредсједника Владе Дритан Абазовића, донијела Одлуку о забрани складиштења дуванских производа у оквиру Слободне зоне Луке Бар.

Он истиче да су цигарете које се тамо налазе тренутно „заробљене“ у смислу дистрибуције на црно тржиште и да је одлучношћу црногорских институција стављена тачка на шверц цигарета преко Луке Бар, као претходно важног мјеста за кријумчарење дуванских производа широм Европе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:47