/ - Аеродроми Црне Горе
06/03/2022 u 13:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аеродроми Црне Горе не анализирају пословање Ер Монтенегра

Они су казали да извршни директор Аеродрома Црне Горе Горан Јандреоски нема, нити има намјеру да добије овлашћења да о тој компанији и за њихов рачун преговара са било ким

Аеродроми Црне Горе не анализирају пословање државне компаније Аир Монтенегро, нити одлучују о њеној судбини, саопштили су њихови представници.

Они су казали да извршни директор Аеродрома Црне Горе Горан Јандреоски нема, нити има намјеру да добије овлашћења да о тој компанији и за њихов рачун преговара са било ким.

- Он се тиме не бави. Бави се искључиво послом из своје надлежности, на професионалан и успјешан начин и стара се о развоју наше компаније - рекли су агенцији Мина-бизнис из Аеродрома Црне Горе.

Ваздухопловни аналитичар Ален Шћуриц је у својој колумни на авио-порталу Замааеро навео да постоји иницијатива да Ер Астана преузме Ер Монтенегро и да је води Јандреоски и његов тим.

- Након што су озбиљно процијенили да Ер Монтенегро нема перспективе као самостално предузеће, а кренувши од рационалне премисе да Црна Гора треба националног превозника, Аеродроми Црне Горе су кренули са промишљањем ко би био добар стратешки партнер који би осигурао опстанак Ер Монтенегра на друге стазе - навео је Шћуриц.

Он је оцијенио да је јасно да Ер Монтенегро није самоодржива компанија и да је тлачи огромна сезоналност, врло кратка сезона, мало тржиште, нарочито зими, те огромна конкуренција великих играча.

Шћуриц је написао да је једина реална опција за Аир Монтенегро управо Аир Астана.

- Она би донијела уштеде кроз синергију, она би омогућила компанији нове авионе и то одмах, она има новаца, она треба хуб у Европи ради малог броја линија према Европи, она би омогућила одличне конекције на исток Црној Гори, она би омогућила Аир Монтенегру далеко више линија него што има потенцијала. Да сам ја власт у Црној Гори објеручке бих прихватио ову иницијативу Аеродрома Црне Горе и учинио бих све у својој моћи да остварим овај деал. И више од тога - закључио је Шћуриц.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:55