Аеродром у Подгорици / - Аеродроми Црне Горе
09/12/2021 u 16:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аеродроми наложили Монтенегро ерлајнсу исељење из хангара јер немају авион

- Важно је подсјетити да је земљиште којим управљају Аеродроми државна имовина, и да у том смислу искључиво спроводе Одлуке Владе Црне Горе, у функцији оснивача - напомињу они

Аеродроми Црне Горе су наложили исељење Монтенегро ерлајнсу из хангара ког су им, како је прецизирано уговором, издавали у закуп ради обављања дјелатности за коју су регистровани - обављање ваздушног саобраћаја, што они више нијесу, саопштено је из ове компаније.

 - Поступајући у духу доброг домаћина,  Аеродроми Црне Горе су у процесу регулисања имовинско правних односа са свим субјектима који су имали у закуп или по било ком основу користили земљиште у власништву државе, а којим ми управљамо - навели су из Аеродрома.

Како објашњавају, чланом 2. тог Уговора прецизирано је да се земљиште даје у закуп ради постављања хангара, у циљу одржавања ваздухоплова.

 - Управо тим Уговором дефинисан је и начин раскида, као и сва права и обавезе, а као и да имају право на закуп само ради обављања дјелатности за коју су регистровани, што више нијесу. Важно је подсјетити да је земљиште којим управљају Аеродроми Црне Горе државна имовина, и да у том смислу искључиво спроводе Одлуке Владе Црне Горе, у функцији оснивача - закључили су из Аеродрома.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:51