/ Аеродром Подгорица, фото: И. Петровић
07/06/2021 u 10:36 h
Vladimir OtaševićVladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аеродроми ускоро бирају нови менаџмент: Македонац директор, Радуловић кандидат за замјеника

Према подацима из биографиjе, Македонац Горан Jандреоски jе дипломирани инжењер електронике, а има и диплому из менаџемента цивилног ваздухопловства у Сингапуру, као и диплому из ваздухопловства MBA Aviation Graduate на Универзитету Дунав Кремс

Македонац Горан Јандреоски током недјеље ће највјероватније бити изабран на функцију новог извршног директора Аеродрома Црне Горе, потврђено је за "Дан" из више извора. Јандреоски има импресивну биографију.

image
Горан Јандреоски -FOTO: MACEDONIA NEWS

Покривао је позицију техничког координатора аеродрома ТАВ у Скопљу, а био jе на позициjи генералног директора Управе за цивилно ваздухопловство Републике Сjеверне Македониjе. Према подацима из биографиjе, Jандреоски jе дипломирани инжењер електронике, а има диплому из менаџемента цивилног ваздухопловства у Сингапуру, као и диплому из ваздухопловства MBA Aviation Graduate на Универзитету Дунав Кремс. Аеродроми су почетком јуна расписали оглас и за замjеника извршног директора у коме се наводи да кандидат мора имати VII степен стручне спреме, наjмање пет година радног искуства на пословима управљања, о чему мора доставити доказе, те знање енглеског jезика. На то радно мјесто конкурисао је и Петар Радуловић, син Бранка Радуловића, посланика Покрета за промјене. Према незваничним подацима, врло је могуће да управо млађи Радуловић буде изабран на ту функцију. Медији су раније објавили да се за позицију извршног директора Аеродрома ЦГ пријавило чак 14 кандидата из Црне Горе и региона.

Смјена реализована у марту

Влада Црне Горе, на челу са премијером Здравком Кривокапићем, у марту ове године именовала jе чланове одбора директора у Аеродромима Црне Горе. Именовани су Небоjша Ђоковић, Огњен Jововић, Бранко Вуковић, Боро Тодоровић и Един Добарџић. Одлука jе обjављена у Службеном листу Црне Горе. Одлуком Владе смијењени су дотадашњи чланови Одбора директора Аеродрома Црне Горе Драгољуб Булатовић, Радуле Раонић, Адмир Мустаjбашић, Здравко Митровић и Џеват Реџематовић.

Пријаве су послали Владан Драшковић, Вукадин Стоjановић, Борис Михаиловић, Никола Jончић, Биљана Jовановић, Љубе Стаменковски, Радоjе Караџић, Миленко Биjелић, Деjан Марковић, Радован Марић, Михаило Матковић, Тончи Пеовић, Горан Jандреоски и Предраг Поповић. Конкурс је обjављен 5. маjа. Пријаве су достављане поштом. Из државне компаниjе раније је саопштено да већина кандидата посjедуjу "завидно искуство у ваздушном саобраћаjу", економиjи и менаџменту. Право приjављивања на конкурс имали су и држављани других држава у складу са законом. Како jе било наведено у огласу на саjту Завода за запошљавање, кандидат треба да има VII-1 степен стручне спреме, наjмање пет година радног искуства на пословима управљања, да посjедуjе искуство из области ваздушног саобраћаjа, економиjе или пословног управљања и да посjедуjе високе етичке стандарде и интегритет. Осим потребних диплома и доказа о испуњењу тражених услова, кандидат треба да приложи увjерење о општоj здравственоj способности и увjерење од надлежног суда да се против њега не води кривични поступак. Рок за подношење приjава био је 15 дана од дана обjављивања jавног конкурса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

08. maj 2024 23:20