/ - AGENCIJA ZA CIVILNO VAZDUHOPLOVSTVO
17/06/2024 u 13:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Agencija za civilno vazduhoplovstvo: Vazduhoplovne vlasti na okupu u Podgorici

Podgorica je domaćin ovogodišnjeg radnog susreta vrha vazduhoplovnih vlasti, jer se ove sedmice održava sastanak Zajedničkog odbora ECAA sporazuma, saopšteno je iz Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV).

- Crna Gora je jedna od potpisnica ECAA - Multilateralnog sporazuma o stvaranju zajedničkog evropskog vazduhoplovnog područja, a Zajednički odbor je tijelo nadležno za njegovo sprovođenje i obezbjeđivanje pravilne primjene - navodi se u saopštenju.

Evropska komisija (EK) i ACV su suorganizatori trećeg sastanka ovog značajnog odbora u srijedu i četvrtak.

- Sporazum predstavlja važan element u postupku proširenja Evropske unije (EU), a smatra se i moćnim sredstvom za ekonomski razvoj država - navodi se u saopštenju.

Sastanku prisustvuju države potpisnice, među kojima i direktori regionalnih institucija za civilno vazduhoplovstvo, uz predstavnike Evropske komisije, na čelu sa direktorom za vazduhoplovstvo Generalnog direktorata EK za mobilnost i transport (DG MOVE), Filipom Kornelisom.

ACV: Kontrola EK potvrdila da država primjenjuje standarde EU u vazdušnom saobraćaju

Direktor ACV, Ivan Šćekić, zalagao se pri susretu sa Kornelisom, krajem aprila u Parizu, da Crna Gora bude država u kojoj će se održati sastanak Zajedničkog odbora.

Predstavnici crnogorske Agencije smatraju da će ovaj sastanak biti prilika da se EK uvjeri u posvećenost država ispunjavanju obaveza iz ECAA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. jul 2024 03:44