/ - IGOR MILIC
11/03/2023 u 10:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

AMM izabrao najbolje: Izvršna direktorica M:tela menadžerka godine

Za menadžerku godine u velikim preduzećima izabrana je izvršna direktorica M:tela Tatjana Mandić

Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM), na predlog njenog Predsjedništva koje je razmotrilo 84 kandidature, donio je odluku da najprestižniju poslovnu nagradu dodijeli u 11 kategorija.

Dobitnici i dobitnice nagrade AMM-a, koja je pod institucionalnim pokroviteljstvom Vlade, dolaze iz različitih sektora kao što su prerada i proizvodnja hrane, ICT, hotelijerstvo, telekomunikacije, transport, građevinarstvo i trgovina.

Izabrane biznis liderke i lideri i kompanije koje vode su prepoznate i po podršci humanitarnim aktivnostima, kulturi, sportu i ostalim vidovima društveno-odgovornog poslovanja, što je Upravni odbor posebno cijenio.

Za menadžerku godine u velikim preduzećima izabrana je izvršna direktorica M:tela Tatjana Mandić.

Menadžeri godine u akcionarskim društvima su izvršni direktor Sava osiguranja Nebojša Šćekić i glavni izvršni direktor Jugopetrola Vasilis Panagopoulos.

Menadžeri godine u oblasti korporativnog upravljanja su izvršni direktor hotela Hilton Nemanja Nikolić i izvršna direktorica tržišta Crne Gore i Albanije - Neregelia Podgorica Ljilja Pižurica.

Menadžer godine u srednjim preduzećima je osnivač i izvršni direktor Mesne industrije Goranović, Đorđije Goranović, dok su menadžeri godine u malim preduzećima vlasnik i izvršni direktor Agromonta Nikšić Božidar Jokić i osnivač i izvršni direktor Čikoma Vladan Tabaš.

Menadžer godine u mikro preduzećima je osnivač i projekt menadžer Five Group Podgorica, Ivan Šoć, dok je mladi menadžer godine izvršni direktor firme Klikovac, Miloš Klikovac.

Preduzetnici godine su osnivač i generalni direktor Okova Gojko Bajović i osnivač i član Odbora direktora Zetagradnje Blagota Radović.

Naj poslodavac po mjeri djece i porodice je One Crna Gora, dok je institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera Elektrotehnički fakultet.

Nagrada za životno djelo pripala je Vlastimiru Goluboviću.

Planirano je da se centralna svečanost dodjele nagrada održi 4. maja u hotelu Hilton.

Nagrađeni u prošloj godini ostvarili izuzetne rezultate

-Kompanije na čijem su čelu izabrane laureatkinje i laureati krasi rast zaposlenosti, investicija, prihoda i dobiti. Ove kompanije upošljavaju više od dvije hiljade zaposlenih, a u protekloj godini ostvarile su preko 666 miliona eura ukupnih prihoda, 56 miliona eura dobiti i investirale preko 100 miliona eura - saopšteno je iz AMM.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:57