Ilustracija / Foto: Pexels
25/11/2023 u 18:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bitkoin na godišnjem maksimumu

Na putu je da na kraju nedjelje poraste za 3,9 odsto. Coin Metrics mjeri nedjelju u kripto valutama, kojima se trguje 24 sata dnevno, od 16:00. ET određenog petka u isto vrijeme sljedećeg petka

Cijene kriptovaluta oporavile su se od velikog pada početkom nedjelje, a bitkoin je u petak dostigao novi rekord za 2023. bitkoin je u petak skočio 1,42 odsto na 37.862,76 dolara prvi put od svibnja 2022, prema Coin Metricsu. Na putu je da na kraju nedjelje poraste za 3,9 odsto. Coin Metrics mjeri nedjelju u kripto valutama, kojima se trguje 24 sata dnevno, od 16:00. ET određenog petka u isto vrijeme sljedećeg petka.

U međuvremenu, ether se pomjerio natrag iznad ključne psihološke granice od 2000 dolara, zadnje trgovanje 1,8 odsto više na 2104,14 dolara. Drugi po veličini token po tržišnoj kapitalizaciji nadmašuje kripto tržište ove nedjeje, na putu da završi s više od 8 odsto.

Solana, koja ima znatno bolji učinak u ovoj godini – porast od više od 476 odsto u poređenju s bitkoinovim 130 odsto – zaostaje za glavnim tokenima ove nedjeje.

Ulagači su preživjeli kraj vladavine Changpenga “CZ” Zhaoa na najvećoj svjetskoj berzi, Binanceu, nakon što je ranije ove nedjelje pristao da prizna krivicu po saveznim optužbama koje je pokrenulo Ministarstvo pravosuđa SAD-a. Vijest je stigla manje od mjesec dana nakon što je osnivač FTX-a Sam Bankman-Fried proglašen krivim u saveznom suđenju za prevaru i zavjeru.

Dok Binance služi kao najznačajniji fond likvidnosti za kripto trgovanje, mnogi vide nagodbu berze kao neophodan razvoj kako bi se omogućilo kripto industriji — koja se još oporavlja od FTX-ovog kolapsa 2022. — da krene naprijed. Nakon što je istraga Binancea razriješena, neki kažu da bi to čak moglo otvoriti put za odobrenje bitkoin ETF-a, za koji mnogi ulagači očekuju da će biti glavni katalizator koji će bitkoin poslati do velikih novih vrhunaca.

Trgovci takođe analiziraju zapisnik s posljednjeg sastanka Federalnih rezervi, koji je takođe objavljen na dan nagodbe na Binanceu i pokazao je da su zvaničnici izrazili malo apetita za smanjenjem kamatnih stopa u skorije vrijeme, prenosi Seebiz.eu.

Coinbase, glavni konkurent Binanceu, takođe je dostigao najvišu vrijednost od 116,94 dolara po prvi put takođe od maja 2022. Posljednji put trgovao se više za 5,4 odsto na 115,14 dolara.

bitkoin proxy Microstrategy porastao 2,4 posto. bitkoin rudari su takođe skočili. Najveće dobitke ostvarili su Iris Energy i CleanSpark, koji su napredovali 12 odsto, odnosno 14,8 odsto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. februar 2024 15:32