Radulović / Foto: SRDJAN BOLJEVIC
21/10/2022 u 15:08 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osnovni sud ne da Knežević da mijenja tužbu protiv Radulovića

Naredno ročište zakazano je za 30. novembar

U Osnovnom sudu juče je održano ročište u sporu u kome Biljana Кnežević, bivša savjetnica izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, osporava izbor zamjenika ovog preduzeća Petra Radulovića.

Кako je tužilja, pored poništenja odluke o izboru, na prethodnom ročištu 16. juna preinačila tužbu i da se u roku od 15 dana raspiše novi oglas o izboru zamjenika izvršnog direktora, sud je donio rješenje da se tu radi o još jednom tužbenom zahtjevu.

Aerodromi Crne Gore su prigovorili da to nije faza postupka u kojoj se može preinačiti tužba bez njihovog dopuštenja, te je sud je donio rješenje da je tužilja tražila da se raspiše oglas za radno mjesto.

Tokom ročišta sudija je kazao da tužilja to nije smjela da uradi na glavnoj raspravi nego najkasnije na pripremnom ročištu.

image

Knežević

Foto: D.Lj.

U rješenju je navedeno da je sud najprije cijenio da su opunomoćeni tuženog i umješača protivili preinačenju tužbe u objektivnom smislu, pa kod takve okolnosti da je tužba preinačila na ročištu glavne rasprave od 16. juna, te da sud cijeni da nijesu ispunjeni uslovi za preinačenje tužbe.

Ročištu nije prisustvovao zamjenik izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Petar Radulović.

Nakon ročišta Кnežević je "Danu" kazala da je navela je da angažovan umješač prije mjesec dana, a postupak se vodi već godinu dana, te da je ona samo u toku postupka dodala zahtjev.

– Pošto sam podnijela tužbu da sud poništi odluku o imenovanju zamjenika izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, u toku postupka sam dodala zahtjev. Oni su to nazvali izmjenom tužbenog zahtjeva. Radi se o tome da sam dodala zahtjev da se kada se poništi sudska odluka o imenovanju u roku od 15 dana raspiše novi oglas o izboru zamjenika izvršnog direktora što je po meni logično. Oni ne žele to da prihvate, njihova strana se tome protivi tom zahtjevu i sudija je prihvatila da se taj dodatni zahtjev ne prihvati. Po meni to nije bio razlog da se ne nastavi rasprava i da se ne sasluša svjedok, a malo mi je neobično što se svjedok nije pojavio, jer sam imala neka pitanja za njega – navela je Кnežević.

Naredno ročište zakazano je za 30. novembar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 22:31