Кнежевић / IVAN PETROVIC IPE
26/03/2022 u 09:00 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивша савјетница директора Аеродрома тражи изузеће судије

Кнежевић је међу разлозима за изузеће судије навела да поступак необјашњиво траје дуго, иако за радне спорове, како је истакла, постоји законска обавеза да се рјешавају у најкраћем могућем року

Бивша савјетница директора Аеродрома ЦГ Биљана Кнежевић тражила је изузеће судије Основног суда Ане Бечановић, јер је изразила сумњу у њену пристрасност, наводећи и да поступак у ком спори именовање Петра Радуловића на функцију замјеника извршног директора ове компаније траје предуго.

Наиме, јучерашње рочиште је одложено због одсуства адвоката Аеродрома Иване Јончић из приватних разлога.

Кнежевић је међу разлозима за изузеће судије навела да поступак необјашњиво траје дуго, иако за радне спорове, како је истакла, постоји законска обавеза да се рјешавају у најкраћем могућем року. Кнежевићева је такође тражила да се рочиште одржи упркос одсуству адвоката туженог.

– Захтјев за одлагање је поднесен 22. марта, а адвокатица је присуствовала рочишту, у другом поступку који водим против компаније, само дан касније, односно 23. марта. Такође, она је том рочишту присуствовала као замјена за адвоката Медојевића. С обзиром на то да адвокатска канцеларија Медојевић–Јончић има више адвоката, умјесто ње је могао приступити неки адвокат, или било који адвокат од бројних адвокатских канцеларија које заступају Аеродроме – казала је Кнежевићева на јучерашњем рочишту.

Кнежевићева је као разлоге за пристрасност судије Бечановић навела да су у записник са главне расправе детаљно унесене тврдње адвокатице Аеродрома о одбијању за пријем документације због наводног боловања, што је Кнежевићева, како тврди демантовала рјешењем о годишњем одмору.

Она је такође истакла и да на том рочишту није поменут главни доказ, односно документ који потврђује да Радуловић није испуњавао услове конкурса с обзиром на то да није имао довољно радног искуства, односно тражених пет година на руководећим позицијама.

Наредно рочиште заказано је за 18. април у 13.30 часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 22:21