Biljana Knežević / -FACEBOOK.COM
28/05/2023 u 11:43 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivša savјetnica direktora Aerodroma uputila žalbu Višem sudu: Ukinuti rјešenje o prekidu postupka

Kako јe istakla, za razliku od utvrđivanja krivične odgovornosti Radulovića, kojom se bavi ODT po nalogu SDT-a, njena tužba sadrži brojne dokaze o nepotpunoj dokumentaciji

Bivša savјetnica direktora Aerodroma Biljana Knežević uložila јe žalbu Višem sudu na rјešenje Osnovnog suda u Podgorici od 3. marta koјim јe prekinut postupak koјi јe pokrenula zbog imenovanja Petra Radulovića na mjesto zamjenika izvršnog direktora zbog neadekvatne dokumentacije, a time i neispunjavanja uslova oglasa.

Knežević ističe da јe Osnovni sud prekinuo postupak zbog toga što sudija Ana Stojanovski smatra da se radi o prethodnom pitanju jer je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici dobilo spise predmeta od SDT-a zbog postojanja osnova sumnje da je Radulović falsifikovao potvrdu o radnom iskustvu koju je priložio uz ostalu dokumentaciju, te da je predmet kod ODT-a u fazi izviđaja.

– Smatram da se ne radi o prethodnom pitanju jer odluku o imenovanju zamjenika izvršnog direktora, čiji poništaj tražim sudskim putem, prate brojne nezakonitosti – naglašava Knežević.
Kako јe istakla, za razliku od utvrđivanja krivične odgovornosti Radulovića, kojom se bavi ODT po nalogu SDT-a, njena tužba sadrži brojne dokaze o nepotpunoj dokumentaciji.

– Nakon gotovo dvije godine bezrazložnih odlaganja, dirigovanih prvenstveno od strane timova advokata koji zastupaju tuženog i Aerodrome, sud je i zvanično rјešenjem prekinuo postupak dok ODT ne okonča svoje aktivnosti. Najljubaznije molim Viši sud da usvoji ovu žalbu protiv prekida postupka jer to predstavlja otvorenu podršku tuženoj strani u sporu, čiji visoki namještenik nastavlja da i nakon dvije godine nestručno i neprofesionalno rukovodi sa oko 900 zaposlenih na crnogorskim aerodromima, kao i milionski vrijednom imovinom i poslovima od međunarodnog značaja za državu Crnu Goru – navodi se u dopisu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 15:18