/ BILJANA KNEZEVIC, SAVJETNIK DIREKTORA AERODROMA CG, AERODROMI CG, TUZBA PROTIV IMENOVANJA PETRA RADULOVICA U ACG-IVAN PETROVIC-IPE
04/03/2022 u 15:57 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивша савјетница извршног директора Аеродрома добила упозорење због мејла и објава на мрежама

Из Аеродрома су навели да је Кнежевић службени мејл користила у приватне сврхе, те да је у објавама на друштвеним мрежама пласирала нетачне податке о директорима државне компаније

Дугогодишња савјетница извршног директора Аеродрома Биљана Кнежевић добила је јуче упозорење о постојању разлога за изрицање мјере за повреду радне извршнпгобавезе јер је користила службени мејл у приватне сврхе и што је на друштвеним мрежама "пласирала непрофесионалне и нетачне информације спомињући чланове борда, извршног директора, замјеника извршног директора и чланове њене породице..." – саопштено је у упозорењу које је потписао извршни директор Горан Јандреоски.

Кнежевић је до недавно била савјетница извршног директора, након чега је распоређена на позицију стручног сарадника у служби за управљање ваздухопловном сигурношћу.

Она је Основном суду поднијела тужбу којом тражи да се поништи конкурс за избор Петра Радуловића за замјеника извршног директора, због непотпуне документације, односно због тога што није испуњавао услове за избор на ту функцију. Због смјене са мјеста савјетника, као и због спора око Радуловића, Кнежевић је последњих мјесеци у жижи јавности.

Иницијативу поднијела шефица кабинета из СД-а

Кнежевић је добила три упозорења о могућем постојању разлога за казну – један због мејла, а друга два због објава на друштвеним мрежама. У упозорењу за мејл је наведено да је Кнежевић 1. фербуара користила службени мејл у приватне сврхе, на начин што је са службеног мејла упутила захтјев државном органу – кабинету директора Управе прихода и царина, министру финансија, министру капиталних инвестиција, као и државном секретару министра финансија, а који захтјев се не односи на пословање друштва, већ исљкучиво њене приватне сврхе, чиме је прекршила одредбу члана 10 правилника о начину употребе службеног e-mail налога Аеродрома, гдје се под неприхватљивом, односно недозвољеном употребом поште подразумијева између осталог и коришћење службеног мејла у приватне сврхе, рекламирање производа и узнемиравање других запослених, због чега постоји основана сумња да је Кнежевић повриједила радну обавезу из члана 55 став 1 тачка 14 колективног уговора Аеродрома, односно друге повреде утврђене законом и општим актима друштва.

Кнежевић је тог дана мејлом тражила податке о радном статусу замјеника директора Аеродрома Петра Радуловића у периоду од 2014. до краја 2017. године, док је радио у предузећу Wir metaloprerada, како би добила потврду да није испуњавао услове из конкурса. Од Управе је добила податке да Радуловић у том периоду није био пријављен код Управе прихода, нити су му уплаћивани порези и доприноси.

У упозорењу који се тиче разлога у вези са објавама на друштвеним мрежама, набројано је више статуса Кнежевић у којима је говорила о директорима Аеродрома.

Кнежевић има 15 дана да се писаним путем изјасни на наводе у упозорењима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:49