Александар Тичић / -RADOJE ZIVKOVIC
10/11/2021 u 07:38 h
Vladimir OtaševićVladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивши Ђукановићев савјетник инвеститор туристичког објекта: Александар Тичић гради вилу у Режевићима

Тичић, који је раније хапшен и повезиван са неколико будванских афера, потписао је са Општином Будва крајем августа ове године Уговор о накнади за комунално опремање грађевинског земљишта, којим се обавезао да плати износ од 22.460 еура

Будванин Александар Тичић, некадашњи савјетник Мила Ђукановића, инвеститор је туристичког објекта – виле, која се гради у будванском насељу Режевићи. Тичић, који је раније хапшен и повезиван са неколико будванских афера, потписао је са Општином Будва крајем августа ове године Уговор о накнади за комунално опремање грађевинског земљишта, којим се обавезао да плати износ од 22.460 еура.

– Инвеститор се обавезује да на име накнаде за комунално опремање грађевинског земљишта за изградњу туристичког објекта – виле у Е зони, бруто површине објекта 210,70 м2 и подрум са оставама 144 м2, спратности С + П, на УП 7, у захвату урбанистичког пројекта "Туристичко насеље Скочиђевојка" на катастарској парцели број 1736/2 КО Режевићи I, уписаној у лист непокретности број 838, плати износ од 22.560,94 еура – пише у уговору. Алексанадр Тичић хапшен је у марту 2014. године у оквиру полицијског предмета "Кошљун". Осим Тичића тада су ухапшени некадашњи предсjедник Општине Будва Лазар Рађеновић и бивша директорка Прве банке Јелица Петричевић.

”Александар Тичић хапшен је у марту 2014. године у оквиру полицијског предмета „Кошљун“

Рађеновић и Тичић оптужени су након тога за злоупотребу службеног положаjа у вези са продаjом општинског земљишта на брду Кошљун код Будве фирми SP Luna Вида Рађеновића. Петричевићева и Видо Рађеновић, коjем ниjе одређен притвор, оптужени су да су им помогли у томе. Они су осумњичени да су Виду Рађеновићу омогућили да купи 27.190 метара квадратних земљишта за 1,5 милиона еура, и то кредитом код Прве банке за коjе jе гаранциjе од два милиона еура дала Општина Будва. Видо Рађеновић jе послиjе неколико дана продао то земљиште за 3,5 милиона еура египатском бизнисмену Мухамеду Рашиду. Тужилаштво је сматрало да су Рађеновићи и друга лица међу собом подиjелили више од 500.000 еура. Предмет је дошао до суда, који је донио пресуду у новембру 2015. године. За злоупотребу службеног положаjа Рађеновић је осуђен на шест година затвора. Петричевић и Видо Рађеновић осуђени су на шест мjесеци затвора, док је некадашњи менаџер будванске Општине и савјетник Ђукановића – Александар Тичић ослобођен оптужби.

У фебруару ове године Александар Тичић је поново приведен, па убрзо пуштен на слободу, са тадашњим директором Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе (ЈПМД) Предрагом Јелушићем. Како су медији раније објавили, Специјално државно тужилаштво (СДТ) их сумњичи за злоупотребу службеног положаjа. Извор из истраге у фебруару ове године казао jе за портал Вијести да jе Тичић приведен jер jе, у времену када jе JП Морско добро наводно незаконито пословало, био у Управном одбору тог предузећа. Ради се о случају који се везује за кривични предмет који је покренут против бившег директора Управе за некретнине Драгана Ковачевића, који је у бјекству.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 12:50