/ - PROTEST BIVŠIH RADNIKA MA/ - FOTO: PRIVATNA ARHIVA
28/06/2022 u 16:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivši radnici MA ponovo protestovali: Nadležni da ispune obaveze prema nama

Za sve to vrijeme bivši ministar ekonomije Jakov Milatović, kojeg smo, između ostalih, više puta direktno prozvali, nijednom se nije udostojio da nam se na bilo koji način obrati, ni on, a ni bivši ministar Spajić, navode bivši radnici

Bivši radnici Montenegro erlajnsa i danas su protestovali. Kako su poručili, već mjesecima protestuju, pozivajući nadležne da ispune obaveze prema njima.

- Za sve to vrijeme bivši ministar ekonomije Jakov Milatović, kojeg smo, između ostalih, više puta direktno prozvali, nijednom se nije udostojio da nam se na bilo koji način obrati, ni on, a ni bivši ministar Spajić. I odjednom, gle čuda, dva mjeseca nakon što je rasformirana prethodna vlada, pomenu Milatović Montenegro Airlines i n jegove bivše radnike. I to onako populistički, u toku predstavljanja političke partije koju osniva sa Spajićem. Kaže da su spasili „umrli Montenegro Airlines“ osnivanjem nove kompanije i tako sačuvali crnogorsku avijaciju. Avioni koje ima Air Montenegro u njegovom su, kaže, vlasništvu. Od koga su ga spasili, za čiji račun i u čiju korist? Ko je sve, osim Todorovića, koji je poslije proizvedenog minusa od pet miliona, otišao sa gotovo sto hiljada eura profitirao od ovog „genijalnog spasilačkog poteza“? Pozivamo ga da objavi tu ekonomsku analizu opravdanosti na osnovu koje su odlučili da spasu „umrli MA“. Ako je ima? Savjetuje nam još dušebrižno da protestujemo ispred DPS-a. Ta njegova izjava samo je potvrda onoga na šta već godinu i po ukazujemo – odluka Vlade je bila isključivo politički motivisana i usmjerena protiv DPS-a, jer se pretpostavljalo da u toj kompaniji rade isključivo njeni članovi, kao što i sad Milatović pokušava da sugeriše. Ne negiramo da je u MA bilo članova DPS-a, ali upravo su takvi prešli u novu kompaniju. Mi mu poručujemo da je naša borba institucionalna, kao što ćemo institucionalno pokrenuti pitanje odgovornosti svih u lancu vinovnika propasti Montenegro Airlinesa. A njega, uostalom, pozivamo da objelodani ugovore o kupovini embraera Alfa i Bravo, kao i finansijsko poslovanje kompanije koju su on i njegov partijski kolega i drug osnovali za nula eura. Pozivamo ga i da nam saopšti što se desilo sa motorom sa kupljenog aviona – da li znaju gdje se nalazi. I koliko košta iznajmljivanje motora za isti avion? Ukoliko ne želi da kaže nama, nekada će, nadamo se, reći tužilaštvu. Ne misli, valjda, da će njega i Spajića krivične odgovornosti za nastalu štetu spasiti osnivanje političke partije? Premijer Abazović je nedavno prokomentarisao da su konačno profunkcionisale institucije. Radujemo se tome i pitamo ga zna li da je Montenegro Airlines već dva mjeseca bez stečajnog sudije i upravnika. Zna li da zbog toga sav jednogodišnji trud da se sačuvaju resursi kompanije uskoro može biti uzaludan? Ali, ko zna, možda to i jeste bio cilj- naveli su bivši radnici MA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:19