Protest bivših radnika MA / - FOTO: PRIVATNA ARHIVA
24/06/2022 u 15:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Bivši radnici MA ponovo protestovali: Traže da im Damjanović odgovori na zahtjeve do utorka

Pozivamo još jednom na razum, kako bismo što brže, došli do dogovora, navodebivši radnici Montenegro erlajnsa

Bivši radnici Montenegro erlajnsa i danas su protestovali, a kako su poručili, današnje okupljanje je, kao i svako prethodno, j reakcija na odnos nadležnih prema njim.

- Kao što je svima poznato, u decembru 2021.godine bivša vlada donijela je neuku odluku da posrnulu kompaniju koja je imala velike kapacitete i davala ogroman doprinos razvoju privrede države ne pomogne i ne pokuša da je ozdravi. Umjesto toga riješeno je da se krene od nule i formira nova kompanija. Od nule da, ali ne i za nula eura, kako je pompezno najavljeno, kazali su bivši radnici Montenegrlo erlajnsa - poručili su radnici.

image

Protest bivših radnika MA

- FOTO: PRIVATNA ARHIVA

 I onda smo, kako dodaju,  dobili slučaj bez presedana – mala država poput Crne Gore, dobila je dvije nacionalne aviokompanije, jednu u stečaju, a drugu razvoju.

- Danas, godinu dana kasnije, imamo neokončan stečaj u staroj i velike dugove u novoj. Kao i preko 200 bivših radnika stare kompanije koji su i dalje nezaposleni - navode u saopštenju.

Na prošlom okupljanju, kako podsjećaju, pozvali su ministra finansija, Aleksandra Damjanovića, da uputi neki odgovor u vezi sa inicijativom resornog ministarstva da se iznađe neko rešenje vezano za neizmirene zarade.

- Odgovor nijesmo dobili, pa smo zatražili asistenciju od Saveza sindikata Crne Gore. Nadamo se i očekujemo odgovor do narednog utorka, za kada smo zakazali sljedeći protest blokiranjem saobraćajnice, a nakon kojeg ćemo proteste preseliti ispred zgrade Vlade. Pozivamo još jednom na razum, kako bismo što brže, došli do dogovora - napominju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 17:30