/ foto: ivan petrović
19/10/2022 u 14:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivši radnici MA sastali se sa novim stečajnim upravnikom

Radulovića smo usmeno informisali o ranijim preduzetim aktivnostima u stečajnom postupku, a zatim smo se i pisanim putem obratili Privrednom sudu i stečajnom sudiji Ivanu Kovačeviću, navodi se u saopštenju

Bivši zaposleni Montenegro Airlines-a (MA) sastali su se sa novim stečajnim upravnikom Milanom Radulovićem i informisali ga o ranijim preduzetim aktivnostima u cilju rješavanja njihovih problema.

“Radulovića smo usmeno informisali o ranijim preduzetim aktivnostima u stečajnom postupku, a zatim smo se i pisanim putem obratili Privrednom sudu i stečajnom sudiji Ivanu Kovačeviću”, navodi se u saopštenju bivših zaposlenih MA.

Oni su rekli da su u pismu iskazali interesovanje za očuvanje cjelokupnih resursa i imovine MA, kao i organizacijama za održavanje i ground handling, usluge špedicije, koje je MA obnovio i podigao u stečajnom postupku.

“Isto tako, pokazali smo zainteresovanost u vezi sa tužbom MA prema državi, kojom se potražuje iznos veći od 100 miliona EUR, kao i za eventualnu prodaju MA u stečaju kao preduzeća, na čemu smo radili u proteklom period”, rekli su bivši radnici MA.

Oni su naveli da su sa Privrednim sudom i novim stečajnim upravnikom ostvarili korektnu saradnju, ali da je, sa druge strane, odlazeća Vlada i dalje nijema prema njihovim opravdanim zahtjevima.

“Da podsjetimo da smo cijelo vrijeme pored naših potraživanja nudili i rješenja kao i resurse za korišćenje novoj avio-kompaniji To Montenegro”, dodaje se u saopštenju.

Stečaj u bivšem nacionalnom avio-prevozniku uveden je krajem aprila prošle godine na zahtjev Uprave prihoda i carina (UPC) zbog poreskog duga od 11,9 miliona EUR.

Radnicima se duguje sedam zarada, kao i staž za oko tri godine. Ukupni dugovi kompanije su 110 miliona EUR. Većina imovine kompanije nalazi se pod hipotekama, zabilježbama i drugim teretima povjerilaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:52