/ - FOTO: MILJAN KNEžEVIć
14/10/2023 u 13:34 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivši radnici ulcinjske solane: Blokiraćemo ulaz, niko neće ući dok nam ne daju pare

Ko god da dođe da preuzme solanu, a interesanata ima mnogo moraće da riješi naše zahtjeve, kazao je predstavnik bivših radnika Aleksandar Saša Mitrović

Bez isplate naših potraživnja od milion eura i povezivanja pet i po godina radnog  staža niko neće  preći kapiju nekadašnjeg preduzeća, poručili su  danas bivši radnici ulcinjske solane na protesnom okupljanju.

– To tražimo 12 godina i to su naši zahtjevi. Ko god da dođe da preuzme solanu a interesanata ima mnogo moraće da riješi  naše zahtjeve. Blokiraćemo ulaz  u preduzeće sa dvoje kola  i spavaćemo tu ako je potrebno i niko neće  ući dok nam ne daju pare, kazao je predstavnik bivših radnika Aleksandar Saša  Mitrović.

On je rekao da se u poslednje vrijeme dosta  govori o dolasku investitora i velikim investicijama i  obnovi proizvodnje a svi preskačuradnike i njihova  potraživanja.

- Niko ne pominje naše zarađene pare, radni staž,  da ljudi mogu u penziju. Sedam radnika naših kolega koji su sa nama godinama čekali  zarađeno nije više među živima, rekao  je Mitrović.

Poručio je da će sve buduće aktivnosti  bivših radnika biti usmjerene u tom pravcu. Podsjetio je da je Ministarstvu rada i soicijalnog staranja podnijet  zahtjev za isplatu šest minimalnih zarada, odnosno 2700 eura po radniku i očekuje se da će 60 radnika dobiti taj novac.

Kazao je da je  zahvaljujući donaciji Euronatura i angažovanju CZIP-a kupljen bager i pumpa te  sanirani svi bentovi bez kojih je nemoguća proizvodnjai istakao da ko god sjutra da  preuzeme Solanu  ima preduslove da počne da radi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:15