/ -Фото: Дан
08/04/2022 u 18:04 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивши радници Вектре Јакић добиће од општине по 200 еура

У наредном периоду покушаће да дођу до министра Милојка Спајића, а поручили су и да им политички сукоби не иду на руку

Некадашњи радници "Вектре Јакић", којима пословодство дугује од 15 до 30 зарада, у наредном периоду од пљеваљске локалне управе добиће финасијску помоћ од по 200 еура.

Такво обећање бившим радницима поменуте фабрике, који већ од 2018. године не раде, дао је актулени предсједник општине Рајко Ковачевић.

Некадашњи радници не одустају од тражења зарађених плата, па су се јуче окупили на протесту испред сједишта пљеваљске локалне управе.

-Ковачевић нам је дао обећање да ће се укључити у решавање наших проблема и у наредном периоду ће све учинити како би нам помогао - казао је један од радника Жарко Мзалица, објаснивши да је разговор са предсједником охрабрио некадашње раднике "Вектре Јакић".

Мазалица је испричао и да ће у наредном периоду покушати да дођу до министра финасија и социјалног старања Милојка Спајића, али да им политички сукоби не иду на руку.

Он је истакао да ни сам не зна са ким треба разговарати, јер једни министри одлазе, а други још нису дошли и питање је хоће ли доћи.

-Што се тиче локалне управе могу да кажем да нам је предсједник Ковачевић обећао једнократну новчану помоћ од 200 еура. Он је током састанка затражио да му доставимо списак свих оних радника који су остали у "Вектри Јакић" без посла и којима пословодство дугује зарађене плате - казао је Мазалица.

Некадашњи радници "Вектре Јакић" су се јуче по трећи пут окупили, како би скренули пажњу на проблеме са неисплаћеним зарадама у периоду до краја 2018.године, када су остали и без посла.

Прва два протеста су одржали претходних дана испред фабричке капије а јуче су протествовали испред сједишта пљеваљске локалне управе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:39