Блажо Ђукановић / фото: Никола Савељић
08/04/2022 u 09:04 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Блажо Ђукановић планира да гради ризорт у Колашину

Ђукановић је фирму основао 17. јануара, а половином марта је од главног државног архитекте тражио сагласност на идејни пројекат изградње туристичког насеља са четири и пет звјездица у центру Колашина

Син предсједника државе Блажо Ђукановић недавно је основао још једну фирму, ББ инвест груп, са којом планира да се опроба у грађевинском бизнису, показују подаци из Централног регистра привредних субјеката (ЦРПС). Ђукановић је фирму основао са партнером Иваном Бурзановићем, са којим је сувласник у још двије фирме – ББ солар и ББ хидро.

Подаци ЦРПС-а показују да су Ђукановић и Бурзановић фирму ББ инвест груп основали 17. јануара са капиталом од једног еура за изградњу стамбених и нестамбених зграда. Адреса ове фирме је истао као и за ББ солар и ББ хидро које су основане 2011. и 2014. године. Дјелатност ББ солара је постављање електро-инсталација, док ББ хидро производи електричну енергију из мХЕ Бистрица Липовска у Колашину.

Управо у том граду на сјеверу, млађи Ђукановић планира да гради са новом фирмом. Министарству екологије, планирања и урбанизма су половином марта послали захтјев за давање сагласности главног државног архитекте на идејно рјешење архитектонског пројекта зграде бруто грађевинске површине 3.000 квадрата и више, хотела, односно туристичког насеља са четири или пет звјездица и туристичког ризорта, трга, сквера, шеталишта или градског парка. Ђукановић то планира да гради у КО Колашин у захвату ДУП-а "Центар" Колашин. У тој катастарској општини фирма ББ инвест груп је купила шест катастарских парцела од породице Шћепановић, потврђују подаци Управе за некретнине. Укупна површина тих парцела је преко 3.300 квадрата. У катастру није наведено по којој цијени је фирма Блажа Ђукановића купила шест парцела. На парцелама је стављена забрана отуђења на основу уговора о купопродаји и уговора о изградњи које су Шћепановићи потписали са ББ инвест групом.

Осим ове три фирме са Бурзановићем, Блажо је власник и Капитал инвеста, фирме коју му је отац Мило Ђукановић, предсједник државе и ДПС-а преписао прије неколико година. Такође, у фирми Кодио има 39 одсто удјела.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:24