/ ФОТО: МИНИСТАРСТВО КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА
06/04/2022 u 09:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојанић са министарством поморства Кипра: Унапређење поморске сигурности обострани приоритет

Током састанка стране су изразиле спремност за јачање сарадње двије медитеранске земље, разговарало се о начинима и средствима за њено практично остваривање...

Министар капиталних инвестиција Младен Бојанић, заједно са државним секретаром Зораном Радуновићем и генералном директорицом Директората за поморски саобраћај и унутрашњу пловидбу Тањом Јановић састао се са министарством поморства Републике Кипар Василиосем Деметриадесом и нерезидентним амбасадором Кипра у Црној Гори, Димитриосем Теофилактуом.

- Током састанка стране су изразиле спремност за јачање сарадње двије медитеранске земље, разговарало се о начинима и средствима за њено практично остваривање, размјене знања и техничке експертизе у свим аспектима поморства, укључујући пружање техничке експертизе Црној Гори у вези са преговорима о европским интеграцијама. Обострани циљ Кипра и Црне Горе је стварање снажног партнерства у сектору поморства, с обзиром да овај сектор представља једну од кључних компоненти привреде обје земље- наводе у саопштењу.

Унапређење поморске сигурности такође представља обострани приоритет.

- У том правцу, два министра су се договорила да потпишу Споразум о разумијевању о међусобном признавању обуке и издавању увјерења поморцима завршене службе на пловним објектима. Уз то, Кипар ће подржати приступање Црне Горе Медитеранском меморандуму о разумијевању о лучкој контроли (МоУ)-наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 20:08