Младен Бојанић / - фф
08/09/2021 u 16:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојанић са представницима Жељезничког превоза: Машиновође не третирати као окривљене већ као свједоке

Остављамо правосуђу да у складу са својим овлашћењима установе чињенично стање и да, уколико је било пропуста, процесуирају све одговорне, наводе у саопштењу

У просторијама Министарства капиталних инвестиција одржан је састанак инициран од  машиновођа Жељезничког превоза Црне Горе АД Подгорица, којем су присуствовали министар капиталних инвестиција Младен Бојанић, државни секретар Зоран Радуновић, в.д. генералне директорице Директората за жељезнички саобраћај Драгана Лукшић, главни инспектор за жељезнички саобраћај Веселин Мандић, као и предсједник одбора Директора Веселин Ивановић и извршни директор ЖПЦГ Славен Шестовић. Повод састанка је незадовољство машиновођа третманом њиховог колеге Николе Перовића од стране Тужиластва у случају незгоде од 04. септембра 2021. године.

-Сви присутни су сагласни да се под хитно предузму мјере да менаџмент Жељезничког превоза, правна служба, Првостепена и Другостепена комисија за ванредне догађаје на жељезници, приликом настанка ванредног догађаја на лицу мјеста предоче државном тужиоцу све законске прописе који се односе на област жељезничког саобраћаја, како се не би поновила ситуација да се машиновођа третира као окривљени, већ као свједок, а нарочито у случајевима кад је евидентно да је свој посао обављао савјесно. Наравно, остављамо правосуђу да у складу са својим овлашћењима установе чињенично стање и да, уколико је било пропуста, процесуирају све одговорне-наводе у саопштењу.

Министарство капиталних инвестиција предузима све активности које се односе на адекватнији третман професије машиновође, а све на основу Закона о жељезници, Закона о безбједности, организацији и ефикасности Жељезничког превоза.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:04