/ Foto: IVAN PETROVIC-IPE
11/03/2022 u 13:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојанић -Ђурашковић: Неопходна сарадња између ресорних министарстава, Електропривреде и Пријестонице

Министар капиталних инвестиција Младен Бојанић састао се са градоначелником Пријестонице Цетиње Николом Ђурашковићем

Данас је, у просторијама Министарства капиталних инвестиција, министар Младен Бојанић са сарадницима, одржао састанак са градоначелником Пријестонице Цетиње г. Николом Ђурашковићем и његовим колегама.

Министар Бојанић је, у току отвореног и срдачног разговора са представницима Пријестонице Цетиње, био у прилици да се детаљније упозна са проблематиком нагомилавања дуга по основу утрошене електричне енергије, системским, вишегодишњим проблемима на пољу водоснабдијевања, као и са интенцијом, на страни градоначелника Пријестонице Цетиње, о хитности улагања заједничких напора, а све у циљу што скоријег минимизирања и превазилажења предочених проблема.

Саговорници су се сагласили да је за рјешавање проблема неопходна сарадња између ресорних министарстава, Електропривреде Црне Горе и Пријестонице Цетиње, како би се у блиској будућности пронашао модел измиривања дуга цетињског Водовода за утрошену електричну енергију, а такође дефинисали будући кораци ка имплементацији одрживог и иновативног система напајања електричном енергијом.

Градоначелник Ђурашковић се осврнуо на чињенично стање, те је навео да је комплексност система водоснабдијевања на Цетињу, који представља један од најкомплекснијих хидрограђевинских система те врсте у региону, несумњиво кључни разлог због којег је у протеклом низу година дошло до нагомилавања дуга за утрошену електричну енергију. Г. Ђурашковић је овом приликом затражио подршку Министарства капиталних инвестиција како би се започело са радом на санацији овог вишегодишњег проблема.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 01:13