press mki o poslovanju drzavnih preduzeca, mki, Mladen Bojanic / PRESS MKI O POSLOVANJU DRZAVNIH PREDUZECA - IVAN PETROVIC-IPE
24/09/2021 u 20:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојанић: Нећу кочити реконструкцију Владе, никоме не пада на памет да гаси ТЕ

Еколошком реконструкцијом и уз улагање, додаје Бојанић, неће бити, уз сигурност, урађено оно како је планирано

Министар капиталних инвестиција Младен Бојанић поручио је да никоме не пада на памет гашење ТЕ Пљевља, али да немају гаранције да ће уз еколошку реконструкцију добити жељено. Бојанић у емисији "Оквир", на Телевизији Црне Горе (ТВЦГ), саопштио и да неће кочити реконструкцију Владе, али да сматра да тај ресор треба проширити. 

- Влади треба јача политичка подршка, сви разговори који се воде, надам се да су у функцији тога.  Волио бих да они који размишљају о Министарству капитаних инвестиција размисле шта то води у техничком смислу, да се та министарства реорганизују, па организују... Ми још нијесмо довели до краја процес везан за унутрашње ствари. Али ако је то мјера нове политике, није никакав проблем - казао је Бојанић и додао да не учествује у разговорима о реконструкцији Владе.

Величина министарства, сматра министар, није у директној вези са ефикасношћу. 

 - Нећу кочити реконструкцију, МКИ треба да буде веће. С обзиром не то да су економија и екологија повезане, треба да буду заједно, такође саобраћај и просторно планирање, можда да проширимо Министарство...- додао је министар.

Судбина ТЕ Пљевља

Што се тиче МКИ, па и Владе, чинимо све да нађемо најоптималније рјешење како бисмо ријешили питање ТЕ Пљевља, саопштио је Бојанић у "Оквиру".

 - Црни сценарио се сигурно неће десити, ми смо ушли у преговоре, нови менаџемент је ушао у разговоре са добитником тендера. Еколошка реконструкција није таква како се представљало, није то само 54 милиона, требало би уложити додатна средства и доста је непознаница остало -  казао је министар. 

Еколошком реконструкцијом и уз улагање, додаје Бојанић, неће бити, уз сигурност, урађено оно како је планирано. 

 - Немамо гаранцију од извођача, воде се разговори да видимо шта ћемо добити са улагањем додатних пара. Немојмо да се удварамо бирачима из Пљеваља и увлачимо у ТЕ у дневно-политичке сврхе. МКИ ради један врло одговоран и озбиљан посао - наводи он и додаје да су у сталној комуникацији са менаџментом ЕПЦГ. 

Што се тиче ТЕ, министар истиче да она са 40 одсто учествује у производњи енергије у Црној Гори и да је једини стабилан извор енергије.

  - Нисмо ми толико незнавени или не знам какви, не пада никоме на памет да гаси ТЕ -  поручио је Бојанић. 

Истакао је да се мора наћи привремено рјешење, док се не развију обновљиви извори енергије, који би дали стаилност какву, оцјењује министар, сада немамо.

 - Ми имамо једну ТЕ, она ради или не ради, не можемо да је гасимо помало...- истакао је он.

Додао је да МКИ прави комисију са стручњацима, како би се дошло до рјешења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:57