Младен Бојанић / - SRDJAN BOLJEVIC
27/08/2021 u 13:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боjанић: Путарина за ауто-пут до три и по еура

Без добрих путева и добре инфраструктуре земља ће каскати у односу на конкуренциjу. Треба да дjелуjемо брже и да у наредноj години предивимо добре капиталне инвестициjе и да земља настави да се увезуjе, поручио jе Абазовић

Министар капиталних инвестициjа Младен Боjанић казао jе да су при краjу грађевински радови на приоритетноj дионици ауто-пута те да ће том динамиком ићи до краjа новембра, за када jе планиран завршетак радова.

Приоритет jе, како каже, био да радови буду квалитетни да имамо добар одржив и квалитетан ауто-пут, пише портал РТЦГ.

– Рокови jесу важни, али не бих да преjудицирам за било какво кашњење. Ми смо затекли све са двиjе године кашњена и мjесец приjе или касниjе у овоj фази нам не значи толико колико да добиjемо jедан добар и безбjедан ауто-пут –саопштио jе Боjанић и додао да француска компаниjа процjењуjе квалитет радова.

Навео jе да су свjесни да ова дионица не значи много, jер има ограничен ефекат те да jе ауто-пут потребно наставити, како би се Лука Бар повезала са Jугоистичном Европом.

Ниjе имао податак колико ће тачно да износи путарина.

– Нека процjена jе да ће то бити од три до три и по еура, jе нека процjена – казао jе Боjанић и додао да ће отплата ауто-пута од саме путарине ићи jако тешко.

Потпредсjедник Владе Дритан Абазовић очекуjе од извођача да што jе могуће брже заврше радове, не на уштрб квалитета.

Саопштио jе и да jе то превише захтjеван посао за Црну Гору коjи коштао пуно и од коjег се очекуjе пуно.

– Без добрих путева и добре инфраструктуре земља ће каскати у односу на конкуренциjу. Треба да дjелуjемо брже и да у наредноj години предивимо добре капиталне инвестициjе и да земља настави да се увезуjе – поручио jе Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:19