press mki o poslovanju drzavnih preduzeca, mki, Mladen Bojanic / PRESS MKI O POSLOVANJU DRZAVNIH PREDUZECA-IVAN PETROVIC-IPE
27/10/2021 u 15:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојанић са концесионарима: Задовољни смо овим што смо чули, Влада и Скупштина одлучиваће о аеродромима

- Наравно, све то даље ће морати да добије подршку у Скупштини, у једној фази ћемо морати да посјетимо Скупштину макар преко клубова посланика, да видимо што мисле о овоме јер морамо да подијелимо са свима који врше власт у Црној Гори ово питање - нагласио је он.

Што се мене лично тиче, јако смо задовољни са овим што смо чули. Унутар Владе сада треба да неколико ресорних министара да видимо у ком правцу ћемо да радимо. Увијек постоје неке друге опције, треба добро да видимо да ли ћемо ићи даље са овим поступком, или ћемо ићи даље сами, казао је министар капиталних инвестиција Младен Бојанић након презентације концесионара који су заинтересовани за црногорске аеродроме.

 - Јавност је упозната да је бивша влада расписала тендер за концесије оба аеродрома, ми смо као нова власт хтјели да чујемо потенцијалне концесионаре, односно три квалификована понуђача за другу фазу. Са тим што  да напоменем да је ово у ствари био међупростор, нисмо почели другу фазу, хтјели смо да видимо, након свих дешавања везаних за пандемију, њихова размишљања и планове - навео је он.

Бојанић је истакао да држава има и унутрашњих способности да сами радимо на организацији аеродорома.

 - Имамо исти став да аеродроми морају бити модернизовани, да су таквом стању и незадовољавају све потребе. Потребни су нам бољи и развијенији аеродроми. Наравно, све то даље ће морати да добије подршку у Скупштини, у једној фази ћемо морати да посјетимо Скупштину макар преко клубова посланика, да видимо што мисле о овоме јер морамо да подијелимо са свима који врше власт у Црној Гори ово питање - нагласио је он.

Према његовим ријечима, ситуација се промијенила, али интересовање није спласнуло, сви су исказали интерес.

 - Ради се о реномираним компанијама, пуно нових ствари сам сазнао и пуно су интересантних идеја подијелили са нама. Наравно не могу о детаљима, то су њихови планови, ипак је ово нека претквалификација. Не желе да дијеле информације са другима, оно што је остало је да у још неком скоријем времену још неке детаље видимо са њима, и изнесемо став Владе шта и како даље. Ми ћемо гледати да одлука о овоме буде што прије. Нас не обавезује да морамо да идемо у другу фазу, можемо да прекинемо. Наравно опције су остале, да ли да сами радимо, да ли нову концесију да расписујемо - рекао је он новинарима након презентације концесионара.

Бојанић није хтио да открије шта је у овом тренутку најбоље рјешење.

 - Шта је најбоље задржао бих за себе да подијелим са осталим члановима Владе. Лако би ми било да сам доносим одлуке, али свакако не могу - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:55