Младен Бојанић / - Младен Бојанић
15/09/2021 u 18:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Улога Свjетске банке ће се огледати кроз економски и инвестициони план за Западни Балкан

Током састанка, саговорници су размиjенили информациjе под коjим условима би Свjетска банка подржала одређене проjекте, те о процесу одлучивања са дефинисаним оквирним временским роковима

Министар Младен Боjанић данас се у просториjама Министарства капиталних инвестициjа састао са новим шефом Свjетске банке Кристофером Шелдоном. Током срдачног и директног разговора, министар Боjанић jе, из диjела надлежности Министарства капиталних инвестициjа, изнио низ проjеката коjи су препознати као поље на ком може доћи до интензивирања сарадње Свjетске банке и Владе Црне Горе.

Улога Свjетске банке у наредном периоду ће се осликавати кроз програмирање ИПА ИИИ и реализациjу економског и инвестиционог плана за Западни Балкан. Такође, Свjетска банка се сада, поред ЕБРД и ЕИБ, и званично позиционира као jедна од инвестиционих банака у Црноj Гори.

Током састанка, саговорници су размиjенили информациjе под коjим условима би Свjетска банка подржала одређене проjекте, те о процесу одлучивања са дефинисаним оквирним временским роковима, о чему ће наравно, више риjечи бити у наредним мjесецима.

Jедан од приоритета Министарства капиталних инвестициjа jе да се у комуникациjи са Свjетском банком у наступаjућем периоду интезивниjе ради на сагледавању препорука за структурне реформске мjере, како би се могао подстаћи раст БДП-а и омогућило креирање нових радних мjеста, односно створили предуслови за што потпуниjе искоришћавање развоjних потенциjа. Више пута истицана чињеница jесте да треба стварати и предуслове како би реализациjа капиталних инфраструктурних проjеката била пропраћена повећаном домаћом производњом, чиме би се и смањила увозна зависност Црне Горе.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:08