/ - фото: Министарство пољопривреде,шумарства и водопривреде
02/11/2021 u 13:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојовић посјетио пољопривреднике: Сви да разумију императив већег издвајања за сектор пољопривреде

У разговору са пољопривредницима, директор јеказао и да такозвани мањи пољопривредници морају бити у фокусу пажње и посвећености државе и министарства

В.Д. Директор Директората за плаћања Владислав Бојовић у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде посјетио је пољопривредна произдинства Марка Чукића и Миодрага Кастратовића у Беранама.

У разговору са пољопривредницима, директор је казао и да такозвани мањи пољопривредници, посебно они који припадају млађој генерацији, који желе да оформе или развијају своја пољопривредна газдинства и који на њима планирају да подижу своју дјецу, морају бити у фокусу пажње и посвећености државе и министарства.

- Оцијењено је да многа домаћинства у Црној Гори која имају потенцијал и реалну перспективу развоја нису никада осјетила бригу државе, већ је много тога подређивано „великима“, а уз то или прије свега увозничким интересним групама, што је отварало простор за бројне злоупотребе и дискриминацију. Указано је да је, нажалост, и у овој сфери, у дугом низу година, политичка, тј. партијска припадност, а онда и интересна повезаност лица из бивших владајућих структура, чинила да се једнима преко сваке мјере помаже, док се други занемарују или им се чак одмаже да развију своју производњу, набаве механизацију, добију подршку- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 18:27