Brđanin sa Vedekindom / - FOTO: UP
28/02/2024 u 11:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Brđanin sa Vedekindom: Nastavak podrške Savezne policije Njemačke crnogorskoj Upravi policije

Obje strane saglasile su se da zajedničke aktivnosti znatno doprinose unaprjeđenju granične bezbjednosti ali i borbe protiv svih vidova kriminala

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sastao se sa oficirom za vezu Savezne policije Njemačke, Florianom Vedekindom, kojom prilikom je istakao kontinuirano intenzivnu i plodotvornu saradnju sa Saveznom policijom Njemačke kako posredstvom Ambasade, tako i posredstvom oficira za vezu.

Brđanin je zahvalio na podršci koju SR Njemačka godinama unazad pruža Upravi policije u cilju unapređenja kapaciteta, posebno u vidu donacija opreme za potrebe vršenja poslova nadzora državne granice, kao i operativnim poslovima u cilju suzbijanja prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija, sprečavanja nezakonitog prelaska državne granice i zaštiti njene nepovredivosti. Dodatna važna podrška ogleda se i u obučavanju policijskih službenika u najznačajnijim oblastima granične bezbjednosti.

- Oficir za vezu je ovom prilikom ukazao na kontinuitet dobre saradnje i naglasio opredjeljenje Savezne policije Njemačke da se ista nastavi i u periodu pred nama, a posebno u odnosu na podršku najznačajnijim procesima i unapređenju digitalnih kapaciteta Uprave policije, saopšteno je iz UP.

Obje strane saglasile su se da zajedničke aktivnosti znatno doprinose unaprjeđenju granične bezbjednosti ali i borbe protiv svih vidova kriminala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jul 2024 22:46