/ Фото: Фејсбук, Хотел Подгорица
05/07/2021 u 17:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будвански клубови крше мјере, хотел Подгорица не издаје рачуне

У оквиру кампање Буди одговоран прошле седмице су евидентиране 64 притужбе

У оквиру кампање "Буди одговоран" прошле седмице су евидентиране 64 притужбе, које су се углавном односиле на неиздавање фискалних рачуна, али и на кршење епидемиолошких мјера у ноћним клубовима.

Тако су евидентиране притужбе да се у дискотеци Омниа и клубовима Амбиенте и Перла у Будви крше епидемиолошке мјере и да се посјетиоцима не траже ПСР тестови, нити потврде о вакцинацији, преноси Мина бизнис. 

Грађани су се жалили да се фискални рачуни не издају у хотелима Подгорица у Подгорици и Београд у Будви, Собе кидсу у Никшићу, козметичком салону Мадмасел и Бакиној баклави, барској цвјећари Kактус и фаст фуд кафеу Обала, кафићу Регина у Пљевљима, кафићу Корона у Бару, Олимпик у Будви, брзој храни Папилон у Бечићима, месари Бабић у Херцег Новом, туристичкој агенцији Антлантиx у Рафаиловићима и продавници у Бијелом Пољу чије име није наведено.

Фискални рачуни се не издају ни у подгоричким маркетима Н&О и Лиона, Ред таксију и Ренол ауто сервису.

Према евидентираним пријавама, фискални рачуни се не издају на плажама Плоче у Будви, Змијица у Херцег Новом, Алоха и Хилс у Улцињу, плажном бару Перазића до, Мадеири на Јазу, као и ни на паркингу у Чању и Буљарици.

Грађани су се у више наврата жалили да кинеска продавница у Бару има пун магацин неоцарињене робе, да не издаје рачуне и не дозвољава рекламацију робе, док Семи маркет у Бијелом Пољу ради на црно. Евидентиране су и пријаве на нехигијенске услове у ресторану Цвијо и хотелу Сато у Бару.

Евидентирана је притужба да плажни бар Ел Пресиденте у Херцег Новом није испоштовао обавезу да дио плаже буде без плажног мобилијара, не издаје фискалне рачуне и нема спасиоца, док су у храни ресторана Венус у Улцињу наводно нађене бубашвабе, а у мотелу Тара МБ на Жабљаку примијећени глодари.

Грађани су се жалили на запуштено степениште које води према фризерским салонима Елите и Актуел у Бару, као и на предузеће Аваком Нетворк у Тивту због неадекватног односа према приправницима.

Евидентиране су и пријаве због непрописног паркирања, непријављених радника у кинеским бутицима у Бару, рада неквалификоване масерке и изливања густе пјене у приобалном подручју Добрих Вода.

Грађани су се жалили и да маркети ХД Лаковић и Идеа у Подгорици не враћају тачан кусур, да продавница сухомеснатих производа на барској пијаци обавља продају у неодговарајућим условима, као и да ауто школа „Марјановић“ у Пљевљима умањује број часова обуке за кандидате.

Евидентиране су и притужбе на нелегалну градњу у Улцињу и пружање педикир и маникир услуга у Будви, али и на издавање неадекватних рачуна у улцињском Kабањаа кајтсурфу. 

На основу евидентираних притужби није изречена ниједна новчана казна.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 10:47