/ - Марко Ковачевић
07/12/2021 u 09:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Буџет Општине Никишић за 200 хиљада еура виши од овогодишњег

Напомиње да су у мају, када су дошли на власт затекли 1,5 милиона еура у каси општине и каже да им на тај начин није остављена добра основа за рад.

Општинска каса у Никшићу за 2022. незнатно је тежа од овогодишње, тако је и са капиталним буџетом, казао је предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић.

Напомиње да је за данас заказана јавна расправа о буџету те општине.

"Он је за око 200 хиљада еура јачи него овогодишњи а капитални буџет ће бити за око 100 хиљада виши. Видјевши дешавања на државном нивоу и неизвјесност усвајања буџета па и у случају усвајања нови планови који се доносе нијесмо успјели да процијенимо њихов утицај на локалне буџете. Одлучили смо се да то сачувамо на нивоу овогодишњег буџета", казао је Ковачевић у емисији Линк на Радију Црне Горе.

Он напомиње да су у мају, када су дошли на власт затекли 1,5 милиона еура у каси општине и каже да им на тај начин није остављена добра основа за рад.

"Напомињем да је буџет 2020. је био 5 милиона, 2019, 6 милиона еура, тако да нам није остављена добра основа за даљи рад. Наши политички противници су вјеровано мислили да нећемо успјети да одржимо ни тренутно стање али смо показали да можемо да донесемо и бољи бџет него су то они урадили. На нама је да креативном релизацијом покажемо да можемо да га реализујемо укорист свих грађана", казао је Ковачевић и у оквиру капиталног буџета најавио преко 12 пројеката.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 12:36