Vladimir Bulajić na kongresu / - UPRAVA PRIHODA I CARINA
22/09/2023 u 16:03 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bulajić: Značajan je doprinos računovodstveno-revizorske profesije

Edukacija poreskih i carinskih službenika je i u fokusu nastavka saradnje Uprave prihoda i carina sa sertifikovanim računovođama i revizorima

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC), Vladimir Bulajić je ocijenio da računovodstveno-revizorska profesija daje značajan doprinos u kreiranju standarda uspješnog i zakonitog poslovanja, kao i pravilne primjene poreskih propisa.

- Posebno je važno što to ima direktni i indirektni uticaj na održivost državnog budžeta i efikasnost upravljanja sistemom javnih finansija - rekao je Bulajić na skupu u Ulcinju.

Bulajić danas, sa kolegama iz UPC, učestvuje na međunarodnom kongresu, koji organizacije Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) na temu "Računovodstveno-revizorska profesija u funkciji implementacije ciljeva održivog razvoja".

- Edukacija poreskih i carinskih službenika je i u fokusu nastavka saradnje Uprave prihoda i carina sa sertifikovanim računovođama i revizorima - istakao je Bulajić.

Direktor UPC je dodao da je saradnja sa računovođama dio strateškog proaktivnog pristupa, kao i da je otvorena i konstruktivna komunikacija sa ISRCG, ukazujući na dosadašnje zajedničke aktivnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. decembar 2023 08:57