IGOR BULATOVIĆ / - IGOR BULATOVIĆ
13/05/2023 u 11:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bulatović: Pošta CG povećala zarade zaposlenima sa najnižim primanjima

Pojašnjava da povećanje zarada iznosi 10 odsto za poštare-dostavljače i referente prodaje u poslovnici pošte (radnike na šalterima), koji i čine značajnu većinu zaposlenih na koje se povećanje zarada odnosi, dok je za ostale zaposle procenat povećanja niži

Pošta Crne Gore zaključila je Prilog kolektivnog ugovora koji predviđa povećanje zarada zaposlenih koji imaju najniža primanja.

- Sa reprezentativnim sindikatom postignut je dogovor da se zaključi Prilog Kolektivnog ugovora kod poslodavca, kojim će se utvrditi uvećani koeficijenati za zaposlene sa najnižim zaradama, koji će obuhvatiti zaposlene sa radnim mjestima i to: poštar-dostavljač, referent prodaje u poslovnici pošte, koordinator smjene poslovnice pošte 3, koordinator smjene poslovnice pošte 2, rukovodilac poslovnice pošte 3, poštanski manipulant - kartista, blagajnik, kartista, domar, zaštitar, kurir, kafe kuvarica, vozač B kategorije i vozač C kategorije- kaže Igor Bulatović, predsjednik Odbora direktora Pošte CG.

Pojašnjava da povećanje zarada iznosi 10 odsto za poštare-dostavljače i referente prodaje u poslovnici pošte (radnike na šalterima), koji i čine značajnu većinu zaposlenih na koje se povećanje zarada odnosi, dok je za ostale zaposle procenat povećanja niži.

- Dakle, povećanje zarada na bazi utvrđivanja izmijenjenih koeficijenata obuhvatiće 790 zaposlenih (zaposlenih u Pošti Crne Gore i angažovanih posredstvom Agencije za privremeno ustupanje zaposlenih), koji pokrivaju radna mjesta sa srednjom stručnom spremom, a primjena obračina zarada u skladu sa uvećanim koeficijentima otpočeće od 1. juna 2023. godine- kaže Bulatović.

Naglašava da je ovom povećanju koje obuhvata 790 zaposlenih prethodilo povećanje zarada za zaposlene sa mjestom rada na šalterima, dok su jednovremeno smanjeni koeficijenti menadžmeta.

- Prethodna rukovodstva u periodu od 2012. do 2015. donosila su samo akte kojima su smanjivane zarade. Takođe, u prethodne dvije godine učinjeno je dosta u pogledu poboljšanja uslova rada u pogledu izrade rejonizacije, nabavke novih mopeda, uniformi, adaptacije prostora, nabavke mobilijara i brojnih drugih aktivnosti- zaključuje Bulatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:16