/ - фото: ЦБЦГ
04/03/2022 u 14:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦБЦГ донираће 60.000 еура за помоћ становништву Украјине

Гувернер Централне банке Црне Горе Радоје Жугић састао се са отправницом послова у Амбасади Украјине у Црној Гори, Наталијом Фијалком.

Централна банка Црне Горе донираће 60.000 еура за помоћ угроженом и расељеном становништву Украјине, саопштио је данас гувернер Централне банке Црне Горе Радоје Жугић на састанку са отправницом послова у Амбасади Украјине у Црној Гори, Наталијом Фијалком. 

Од укупног износа, 30.000 еура биће уплаћено на жиро рачун Црвеног крста Црне Горе за помоћ угроженом становништву Украјине, а преосталих 30.000 еура на рачун Амбасаде Украјине у Црној Гори за потребе збрињавања расељеног украјинског становништва у Црној Гори, договорено је на данашњем састанку.

- Овом донацијом изражавамо солидарност са грађанима Украјине и желимо да подржимо дјеловање Црвеног крста и Амбасаде Украјине у правцу ублажавања хуманитарних посљедица сукоба у овој земљи- истакао је гувернер Жугић.

Фијалка је захвалила на помоћи и истакла да народу Украјине веома значи  разумијевање и подршка која ових дана интензивно стиже са разних адреса у Црној Гори. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:18