/ - FOTO: CBCG/PRINTSCREEN
19/12/2023 u 15:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Irena Radović stupila na dužnost, Žugiću poklonila knjigu "Mobing u Crnoj Gori"

Primopredaja dužnosti između nove guvernerke Centralne banke Crne Gore Irene Radović i dosadašnjeg guvernera Radoja Žugića, izvršena je u prostorijama CBCG, čime je nova guvernerka i zvanično preuzela funkciju

Guvernerka Centralne banke Crne Gore  Irena Radović danas je zvanično stupila na dužnost. 

Primopredaja dužnosti između nove guvernerke Centralne banke Crne Gore Irene Radović i dosadašnjeg guvernera Radoja Žugića, izvršena je u prostorijama CBCG, čime je nova guvernerka i zvanično preuzela funkciju, navode iz CBCG.

Radović je Žugiću poklonila svoju knjigu "Mobing u Crnoj Gori".

 - Obećavam mnogo rada, zakonit rad i rad u javnom interesu. Centralna banka je i regulator i kontrolor i garant stabilnosti finansijskog sistema, od koga zavisi razvoj naše države i standard naših građana. Obećavam ravnopravan i neselektivan tretman svih tržišnih učesnika. Stabilan finansijski sektor, koji radi u skladu s najboljim evropskim standardima je priritet. Centralna banka tu ima ključnu ulogu i to će obezbijediti. Bićemo pouzdan partner Vladi i tržišnim učesnicima, ali i nezavisan i strog kontrolor svih kreditnih institucija - izjavila je guvernerka Radović nakon preuzimanja dužnosti.  

image

FOTO: CBCG

- FOTO: CBCG

Radović je prva žena guvernerka Centralne banke Crne Gore. Skupština Crne Gore je na sjednici održanoj 15. decembra 2023. godine, podržala predlog Predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i glasovima 58 od 71 poslanika za novu guvernerku izabrala dr Irenu Radović.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:35