/ - FOTO IGOR šLJIVANčANIN
02/10/2023 u 15:36 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CBCG nagradila crnogorski tim koji je učestvovao na Međunarodnoj ekonomskoj olimpijadi

Na ovom takmičenju koje je okupilo preko 200 učesnika iz skoro 50 zemalja svijeta crnogorski tim su predstavljali učenici koji su na državnom takmičenju iz oblasti Ekonomije, biznisa i finansija ostvarili najbolji rezultat i time stekli pravo učešća na Olimpijadi

Danas je u Centralnoj banci Crne Gore upriličen prijem za crnogorske srednjoškolce koju su predstavljali Crnu Goru na nedavno održanoj Međunarodnoj ekonomskoj olimpijadi u Grčkoj, kao i za njihove mentore.

- Na ovom takmičenju koje je okupilo preko 200 učesnika iz skoro 50 zemalja svijeta crnogorski tim su predstavljali učenici koji su na državnom takmičenju iz oblasti Ekonomije, biznisa i finansija ostvarili najbolji rezultat i time stekli pravo učešća na Olimpijadi, i to: Lazar Mašanović, Bogdan Savićević, Dimitrije Pavlović (JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar), Nikola Vukoslavčević (JU Srednja ekonomska škola „Mirko Vešović“ Podgorica) i Feliks Koba (JU Srednja mješovita škola „Danilo Kiš“ Budva). Lazar Mašanović i Feliks Koba osvojili su specijalne nagrade u Igri finansijske pismenosti. Pored učenika, u timu su bili i mentori Ivana Perović, nastavnica iz JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola iz Bara i Srđan Obradović, koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija iz JU Centar za stručno obrazovanje- navodi se u saopštenju.

- Učešćem i osvajanjem nagrada na ovom velikom međunarodnom takmičenju dobili ste priznanje za svoj trud i zalaganje i uspješno predstavili Crnu Goru- poručio je guverner CBCG Radoje Žugić današnjim gostima.

- Želimo da vam uputimo iskrene čestitke povodom osvojenih nagrada i zahvalimo se na doprinosu koji ste dali širenju finansijskih znanja i promovisanju finansijske pismenosti, te da vas, kroz simbolične nagrade, motivišemo da i dalje ulažete u svoje usavršavanje- dodao je Žugić.

Iskazana je spremnost CBCG da, stavljanjem na raspolaganje svojih kadrova i kroz prenošenje znanja, pruži podršku u pripremama za učešća crnogorskh timova na narednim međunarodnim takmičenjima u ekonomskim znanjima.

Mentori Ivana Perović i Srđan Obradović zahvalili su CBCG na prepoznavanju uloženog truda i nagradama za postignute rezultate.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
CBCGRADAUČESNICI
01. decembar 2023 11:33