Централна банка Црне Горе / - ФОто: ЦБЦГ
01/06/2022 u 16:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦБЦГ унаприједила начин приступа подацима о принудној наплати

Наведене податке Централна банка објављује једном мјесечно, са пресјеком стања на посљедњи дан у мјесецу

Централна банка Црне Горе унаприједила је начин приступа подацима који се објављују у вези са поступком принудне наплате.

Како су навели из ове институције, корисницима је омогућен електронски увид у историју извјештаја расположивих података принудне наплате почев од фебруара 2016. године, закључно са посљедњим расположивим подацима. 

 - Такође, обезбијеђена је могућност провјере историје података о вриједности блокаде правних лица, односно предузетника на индивидуалном нивоу, и то на посљедњи дан у мјесецу, почев од фебруара 2016.  па до последњих расположивих података. Претраживаче можете пронаћи на линку: www.cbcg.me/me/kljucne-funkciјe/platni-promet/prinudna-naplata/pretraga-blokiranih-pravnih-lica-i-preduzetnika - наводе они.

У складу са Законом о платном промету („Сл. лист Црне Горе“, бр. 62/13 и 6/14) обавеза је Централне банке Црне Горе да објављује податке у вези са поступком принудне наплате, и то називе правних лица, односно предузетника, њихове матичне бројеве, износе блокаде рачуна и број дана непрекидног трајања блокаде рачуна. 

Наведене податке Централна банка објављује једном мјесечно, са пресјеком стања на посљедњи дан у мјесецу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 23:38