Црногорски електродистрибутивни систем / - фото: Драган Стојановић
06/04/2022 u 18:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦЕДИС: Да нисмо свјесни обмањујућих способности СДП-а, посмислили би да је у питању незнање

Очигледно да је експерт за “игре на срећу” одлучио да се данас сакрије иза партијског саопштења, наводе из ЦЕДИС-а

Изјавама, саопштењима и твитовима потпредсједник СДП-а прекјуче, предсједник јуче, а данас партија, вјероватно по одабраном моделу, не престају да манипулишу константно помињући износ од 10 милиона еура губитка, а све са циљем наношења штете угледу ЦЕДИС-а, саопштено је из те компаније.

-Очигледно да је експерт за “игре на срећу”, након што смо га подсјетили да би урпаво он могао бити предмет испитивања новог Специјалног државног тужиоца, одлучио да се данас сакрије иза партијског саопштења. Искључиво због јавности, а не због манипулатора којима је, вјерујемо све већ јасно, након што смо им појаснили “везу” између ЦЕДИС-а и подморског кабла, одговарамо на посатављена питања, иако смо свјесни да су злонамјерна: Фактуре у 2021. години за набавку електричне енргије за покривање губитака ЦЕДИС-у је испоставила ЕПЦГ, као власник, што значи да је сасвим јасно гдје је отишао новац о којем говоре манипулатори. Да нијесмо свјесни обмањујућих спососбности СДП-а, могло би се посмислити да је у питању њихово незнање, али није тако, ријеч је обмани са циљем да јавност повјерује у инфомрацију да је неко проневјерио новац грађана Црне Горе, притом алудирајући на менаждмент ЦЕДИС-а-наводе из ЦЕДИС-а.

Додају:"Предлажемо СДП-у да се о структури менаџмета у ЦЕДИС-у боље инфомраише код свог старог/новог партнера ДПС-а, како не би јавност обмањивали о наводној партијској обојености чланова менаџемта ЦЕДИС-а. Тако је од 17 чалнова менаџметна, њих 12 већ било запослено у ЦЕДИС-у у тренутку избора новог састава Одбора директора и извршног директора.  О члановима менаџмента који до тада нијесу били запослени у ЦЕДИС-у, могу се распитати код својих партијских ухљеба, којих сваквко има, а могу и провјерити да ли је у њихвом раду и понашању у Копманији,  за ових годину дана, било злоупотребе позиција, нарочито у политичке сврхе. Толико о тим злонамјерним и подлим неистинама у СДП маниру".

- Подјесаћамо вас и на јучерашњу понуду, упућену и свим заинтересованим субјектима у Црној Гори, да дајемо на увид сву документацију и податке о пословању ЦЕДИС-а, те да је комплетан менаџент ЦЕДИС-а на располагању јавности у циљу пружања детаљнијих информација, јер ми немамо шта да кријемо, нити чега да се стидимо. На крају, СДП-у предлажмо да се бави неким озбиљнијим послом, прије него смишљањем саосптења која имају политичку позадину, како би у циљу искључиво политичког профитерства, а супротно јавном интересу, наштетили једној од највећих и за привреду најзначајних компанија у Црној Гори- наводе они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:04