Додијељена признања / - ЦЕДИС
05/07/2021 u 09:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦЕДИС прославио пет година постоjања

Динамика инвестиционих проjеката умногоме зависи од кохезиjе компаниjских сектора и служби, али и од интензивниjе сарадње са надлежним институциjама, на чему ћемо додатно радити, казао је Владимир Чађеновић, извршни директор

Црногорски електродистрибутивни систем (ЦЕДИС) jе свечаношћу на коjоj су додиjељене награде запосленима обиљежио пет успjешних година самосталног пословања, саопштено је из Службе за корпоративне комуникациjе.

- Издваjањем из Електропривреде Црне Горе, 30. jуна 2016. године, ЦЕДИС jе наставио са развоjем и изградњом електродистрибутивног система коjа jе започела давне 1910. године на Цетињу, када jе почела са радом прва електрична централа за jавну намjену. То значи да иза “малог” jубилеjа ЦЕДИС-а стоjи више од 100 година традициjе и искуства - наводе из компаније.

Извршни директор Владимир Чађеновић истакао jе, обраћаjући се званицама и запосленима да jе привилегиjа, али и велика одговорности бити на челу jедне од наjвећих и наjуспjешниjих компаниjа у Црноj Гори.

image

Владимир Чађеновић

- ЦЕДИС

- У наредном периоду трудићемо се да одржимо континуитет добрих резултата коjи су постигнути у претходном периоду, али исто тако да поправљамо резултате тамо гдjе оциjенимо да има простора за унапређење. Наши наjважниjи заjеднички циљеви су, свакако, остварење планова, дух заjедништва, међусобно поштовање и повjерење. Испуњенем тих циљева показаћемо да смо дорасли свакоj ситуациjи и да бринемо о нашоj компаниjи и њеноj будућности коjа jе искључиво у нашим рукама - казао jе Чађеновић.

Истакао је да се у наредном периоду очекуjе већи степен реализациjе инвестициjа.

- Динамика инвестиционих проjеката умногоме зависи од кохезиjе компаниjских сектора и служби, али и од интензивниjе сарадње са надлежним институциjама, на чему ћемо додатно радити. Jош одлучниjе ћемо радити на смањењу губитака електричне енергиjе, са посебним фокусом на смањивање нелегалне потрошње, а АММ проjекат, коjи неоспорно даjе значаjне бенефите за дистрибутивни систем, биће у складу са законским обавезама приведен краjу кроз III проширену фазу. У сегменту управљања мрежом, jедан од кључних задатака биће имплементациjа СЦАДА система за даљински надзор и управљање дистрибутивном мрежом, а конкретне кораке смо већ предузели у правцу организациjе тендера за спровођење прве фазе овог проjекта - истакао jе Чађеновић. Извршни директор је додао да jе пред ЦЕДИС-ом усваjање нових правила за функционисање дистрибутивног система, као и усваjање Цjеновника за откуп инфраструктуре за прикључење на ниски напон, те доношење иновираних процедура за прикључење обjеката корисника и електроенергетске инфраструктуре на дистрибутивни систем, те амбициозни проjекти на плану иновативних техологиjа, приjе свега припрема инфраструктуре за ширење мреже електронских пунионица и већа укљученост ЦЕДИС-а у процесе развоjа е-мобилности у Црноj Гори.

Уручена признања

На свечаности су уручена признања запосленима коjи су се издвоjили залагањем, умиjећем, резултатима и колегиjалношћу током претходне и ове пословне године. Специjална признања „Енергиjа у срцу“ припала су: Сретену Вуjисићу, Софки Драшковић, Мерсаду Сиjарићу, Вањи Мишњић, Татjани Зечевић Мирановић, Балши Добровићу, Павлу Газиводи и Катарини Ковачевић.

Награда „Запоселни године“ додиjељена jе Ивони Вукчевић, административно-пословном секретару, док jе награда “Менаџер године” припала Горjани Ћеранић, шефици Службе за подршку регионима и прикључење у Сектору за приступ мрежи.

Награђени су се захвалили колегама коjи су им били подршка на путу пословног успjеха, истичући да без добре компаниjе нема ни доброг поjединца. Ова признања, коjа су резултат заjедничког, посвећеног и одговорног рада, биће мотив више у остваривању будућих пословних резултата.

Нагласивши значаj заjедништва за успjешно остварење пословне политике, Чађеновић се посебно захвалио запосленима од коjих очекуjе да своjу енергиjу троше на рад, успjех и развоj компаниjе.

- Очекуjем да увиjек будемо jедна сложна породица коjа брине о ЦЕДИС-у, jер његова будућност jе искључиво у нашим рукама - закључио jе Чађеновић.

Подсjећамо да jе ЦЕДИС поводом jубиларног, петог рођендана донирао Општоj болници у Котору 13.600 еура за набавку гасног аналаjзера, неопходног за адекватну здравствену његу пациjената код коjих jе потврђен корона вирус.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:55