Sahrana Djordja Bozovica Giska / -SRDJAN BOLJEVIC
07/03/2022 u 12:07 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦЕДИС тужио фирму Брана Мићуновића због крађе струје

Како су саопштили из ЦЕДИС-а против ове будванске компаније воде се четири поступка, а укупно се потражује 18.823 еура. Jедан од ова четири предлога за извршење по приговору корисника прешао jе у парнични поступак и води се пред Привредним судом, а износ дуга jе 12.775 еура, навели су из ЦЕДИС-а

Пред Привредним судом у току је спор између будванске компаније "Анагуста" и Црногорског електродистрибутивног система (ЦЕДИС), због неовлашћеног преузимања електричне енергије, односно крађе струје. Како су саопштили из ЦЕДИС-а против ове будванске компаније воде се четири поступка, а укупно се потражује 18.823 еура.

– Против кориснка "Анагуста" подниjета су четири приjедлога за извршење, на укупан износ од 18.823 еура, због неовлашћеног преузимања електричне енергиjе. Jедан од четири предлога за извршење по приговору корисника прешао jе у парнични поступак и води се пред Привредним судом, а износ дуга jе 12.775 еура – саопштили су "Дану" из ЦЕДИС-а.

Компанија на Кипру основана 2002. године

Према подацима кипарског сајта Cyprus Corporate Registry, "Anagusta Enterprises Limited" је регистрована на Кипру 13. jуна 2002. као друштво са ограниченом одговорношћу. На челу компаније се налазе троје руководилаца, односно Бранислав Мићуновић и Светлана Мићуновић на мјестима директора, као и компанија "Ciprompt Secretarial Limited" која је на позицији секретара. Адреса компаније јe у улици Архиепископа Макариjа ΙΙΙ, у Лимасолу.

Наиме, оснивач и власник компаније "Анагуста" из Будве је контроверзни никшићки бизнисмен Бранислав Брано Мићуновић.

Рочиште у овом поступку је одложено почетком прошле недјеље пошто су правни заступници обије стране истакли да се тражи рјешење за измирење дуга, те да ће се одржати састанак, као и да ће о евентуално постигнутом договору у наредном периоду обавијестити суд.

Из ЦЕДИС-а су истакли да није ријеч о преговорима, већ да се ради на евентуалном вансудском поравнању.

– Ниjе риjеч о преговорима, већ се тужени интересовао о могућностима вансудског поравнања, што подразумиjева признање дуга у цjелости, као и трошкова поступка коjи су настали до дана закључења поравнања – истакли су из ЦЕДИС-а у одговорима на питања "Дана".

Наредно рочиште пред Привредним судом заказано је за 22. март у 13 часова.

Подсјећамо, компанија "Анагуста" је ћерка фирма истоимене компаније са Кипра, основана 2006. године, има сједиште у Будви, њен оснивач је Брано Мићуновић, а извршни директор и овлашћени заступник је Ненад Мићуновић, синовац никшићког бизнисмена.

Ре­ги­стро­ва­на jе зва­нич­но по­чет­ком 2006, а 2009. го­ди­не од Оп­шти­не Бу­два до­би­ла jе до­зво­лу за град­њу стам­бе­ног обjек­та на Све­том Сте­фа­ну.

Истоимена компанија са Кипра, како је "Дан" писао прошле године, била је пред ликвидацијом. Како су тада тврдили из кипарских адвокатских асоцијација, обавjештење, какво је добила "Анагуста", шаље се у случаjевима ако на вриjеме ниjесу предавани финансиjски извjештаjи, уколико фирма нема никаквих активности или не плаћа уредно порезе и дажбине. Наводи се и да по истеку тог рока, ако не буде реакциjе и отклањања неправилности слиjеди поступак гашења фирме.

Кипарска компанија је претходних година често била у жижи јавности због инвестиција на Црногорском приморју.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:54