Милош Челановић / - СД
22/03/2022 u 11:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Челановић Радуновићу: Имали сте обавезу затражити оставку менаџмента компаније Ту Монтенегро због лошег руковођења

Државни секретар сада открива да је знао да ће Ту Монтенегро бити неколико година губиташка компанија, а угасили су Монтенегроерлајнз због тога, истиче генерални секретар СД

Изјава државног секретара МКИ, господина Зорана Радуновића, о пословању Ту Монтенегра, као и о раду његовог менаџмента, најбоље осликава амбијент у коме се налази Црна Гора, каже Милош Челановић, генерални секретар Социлајдемократа.

- Радуновић на самом почетку признаје да се овом компанијом није бавило ресорно министарство, већ Министарство финансија. То је био први аларм да се огласите и Ви и министар Бојанић - истиче Челановић.

Он, такође, наводи да Радуновић сада открива да је знао да ће Ту Монтенегро бити неколико година губиташка компанија, а угасили су Монтенегроерлајнз због тога.

- Поред ових сазнања, били сте упознати са лошим кадрирањем и лошим пословним одлукама везаним за авио-линије односно редове летења. Не желећи нипошто да браним сада већ бившег извршног директора Ту Монтенегра, морам рећи да прво није етички да му сада, након оставке, упућујете критике овог типа, а за све ове ствари сте знали већ дуже вријеме. О професионализму да не причам - па ви сте имали професионалну обавезу да као ресорни државни секретар упознате како колеге, тако и јавност о негативним процјенама везаним за рад Ту Монтенегра. Такође сте имали обавезу затражити на сједници Владе оставку менаџмента компаније због лошег руковођења. А Ви сте их, умјесто тога, “дебело” плаћали новцем грађана - наводи генерални секретар СД.

Челановић позива Радуновића да за све што је изреко поднесе кривичну пријаву.

- Уколико то не урадите, позивам надлежне да покрену поступак и против вас који сте све ово знали, ћутали и сипали новац грађана из буџета, и против Тодоровића и борда Ту Монтенегро за несавјесно пословање.

А што се господина Тодоровића тиче… знали смо да ће његова “жртва” кратко трајати…док истекне социјално - закључио је Челановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:20