/ - PHOTO BY MARKUS SPISKE ON UNSPLASH
07/03/2022 u 15:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Центрима за социјални рад достављено 14.575 захтјева за накнаде

Накнада за април исплаћује се средином маја, као и остала права из социјалне и дјечје заштите за тај мјесец, наводе из Министарства

Центрима за социјални рад је достављено укупно 14.575 захтјева бивших корисница за накнаде по основу рођења троје или више дјеце. Податак се односи на пријављене од 10. јануара до краја прошле седмице, саопштено је из Министарства финансија и социјалног старања.

-Посљедњи дан за достављање захтјева центрима је 9. март ове године, а до краја ове седмице ће бити објављени подаци о коначном броју пријава.  Највише пријава до сада су добили Центар за социјални рад  (ЦЗСР) за Главни град Подгорица, општину у оквиру Главног града Голубовци и општину Тузи, као и центри за социјални рад Бијело Поље и за општине Никшић, Плужине и Шавник, ЦЗСР Беране, Андријевица и Петњица, ЦЗСР Рожаје и ЦЗСР Бар и Улцињ- наводе из Министарства.

Додају: "Остваривање права на накнаду почиње од 1. априла, у складу са Законом о обештећењу бивших корисница накнада по основу рођења троје или више дјеце. Накнада за април исплаћује се средином маја, као и остала права из социјалне и дјечје заштите за тај мјесец".

-Закон о обештећењу бивших корисница накнада по основу рођења троје или више дјеце уређује услове и отклања посљедице настале укидањем законског права на доживотну накнаду по том основу- навопде из Министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:35