/ - СА САСТАНКА
03/02/2022 u 17:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦГ посвећена пројеку јадранско јоснког гасног коридора

Делегација Министарства капиталних инвестиција састала се са представницима Државне нафтне компаније Републике Азербајџан (СОЦАР)

Чланови делегације Министарства капиталних инвестиција која ће учествовати на VIII министарском састанку Савјетодавног вијећа Јужног гасног коридора, састали су се са представницима Државне нафтне компаније Републике Азербајџан (SOCAR).

Делегацију Црне Горе чинили су: Марко Перуновић, државни секретар у Министарству капиталних инвестиција, Никола Вељовић, генерални директор Директората за капиталне инвестиције и Марко Аџић, директор Управе за угљоводонике. Испред Канцеларије Црне Горе у РА, састанцима су присуствовали дипломата Милица Бурић и почасни конзул Црне Горе у РА Вугар Алијев.  

-  Перуновић је навео да 40-50 одсто укупне производње се базира термоелектрани у Пљевљима. Како је Црна Гора снажно фокусирана на зелену транзицију, као приоритет је истакао напуштање употребе фосилних горива у наредних неколико деценија и прелазак на обновљиве изворе и најбоље начине којима се може обезбиједити стабилност енергетског система. Иако богати  соларном и енергијом вјетра, потребна је стабилна производња, због чега је Црна Гора снажно посвећена пројеку јадранско јоснког гасног коридора- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 02:17