ЦГО лого / - CGO
24/06/2022 u 11:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CGO: Umjesto da ukida sporne prakse, Abazovićeva vlada stimuliše kontroverzne biznismene

CGO podsjeća da je EK oštro kritikovala sve prethodne Vlade zbog sprovođenja Programa ekonomskog državljanstva, kao i da je posebno eksplicitna bila kad je Vlada Zdravka Krivokapića, pred istek roka važenja i bez najave, produžila ovaj Program

Odlukom Vlade, na jučerašnjoj sjednici, smanjen je minimalan iznos traženih bankarskih garancija u postupku sticanja tzv. ‘ekonomskog’ državljanstva, i to sa 2,5 miliona eura, koliko iznosi 50% minimalne investicije, na fiksnih milion eura, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Kako ističu, umjesto prekida ove sporne prakse, Vlada Dritana Abazovića, dodatno stimuliše kontroverzne biznismene iz čitavog svijeta i olakšava im proceduru za sticanje crnogorskog državljanstava na ovaj način, otvoreno prkoseći upozorenjima Evropske komisije

CGO podsjeća da je EK oštro kritikovala sve prethodne Vlade zbog sprovođenja Programa ekonomskog državljanstva, kao i da je posebno eksplicitna bila kad je Vlada Zdravka Krivokapića, pred istek roka važenja i bez najave, produžila ovaj Program.

CGO ističe da ovo nije obećani proreformski i proevropski pristup Vlade, a da može dodatno otežati već bremenit proces evropeizacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:30