/ - фото: СА САСТАНКА
10/12/2021 u 16:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чланови Комисије за праћење и контролу приватизације са радницима из рударско-металског сектора

Констатовано је да бо у наредној години око 100 људи стекло право за пријевремено пензионисање, што не значи да би и искористили то право

Чланови Комисије за праћење и контролу поступка приватизације састали се са радницима из рударско-металског сектора.

Предсједник Комисије Максим Вучинић и чланови Комисије Зденка Поповић и Драган Бојовић састали су се са представницима радника из рударско-металског сектора поводом Предлога закона о измјенама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, бр. 09-2/21-4.

- Чланови Комисије су у разговору са радницима, у циљу проналажења најбољег рјешења како би се помогло рударско–металском сектору, одлучили да упуте апел свим посланицима из парламентарне већине да усвоје предложене измјене Закона о пензијском и инвалидском осигурању, како би се помогло радницима који раде на најтежим радним мјестима и како би избјегли да се велики број радника рударско-металског сектора пензионише до краја године, због рока који је одређен у члану 17 став 4 важећег Закона о пензијском и инвалидском осигурању- наводе у саопштењу.

Констатовано је да би у наредној години око 100 људи стекло право за пријевремено пензионисање, што не значи да би и искористили то право. Уколико се не усвоји Предлог закона о измјенама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, бр. 09-2/21-4, који се налази на предложеном дневном реду Пете сједнице Другог редовног (јесењег) засиједања у 2021. години, најмање 250 радника само из "Рудника угља" АД Пљевља би се пензионисало.

На састанку је закључено да је неопходно да се усвоје предложене измјене овог закона, како се не би додатно оптеретио Фонд о пензијском и инвалидском осигурању и како би се помогло радницима који раде на најтежим радним мјестима, на којима се стаж осигурања рачуна са увећањим трајањем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 19:14