/ - Компанија ЦРБЦ обиљежила традиционални кинески празник (фото: ЦРБЦ)
21/09/2021 u 15:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦРБЦ: На градилишту 411 кинеских и 106 домаћих радника

Културна размјена је важан сегмент, а кинеске и црногорске колеге симболично обиљежавају празнике заједно

„И данас је радни дан за нас, јер желимо да у договореном року завршимо све послове који су повјерени нашој компанији. Искористили смо дневну паузу да симболично обиљежимо празник, дијељећи традиционалне мјесечеве колаче, који су у Кини симбол окупљања“, рекао је Liu Wei, менаџер у компанији ЦРБЦ, који је у Црној Гори већ четири године.

За њега је Црна Гора земља дивне природе и љубазних људи, и земља коју након четири године осјећа као свој дом, преноси ртцг портал.

- Постоји велики број културних разлика, али нас повезује спремност на подршку и разумијевање, посебно истакнута кад су у питању породица и посао- навео је Лиу.

Кинеска компанија која изводи радове на највећем инфраструктурном пројекту у Црној Гори није са собом донијела само грађевинске машине и богато искуство.

Културна размјена је важан сегмент, а кинеске и црногорске колеге симболично обиљежавају празнике заједно.

- Фестивал средине јесени обично проводимо са породицама. Ове године нећу видјети своју породицу, која је у Кини, али сам захвалан што сам окружен свим колегама са пројекта, који су као моја друга породица- навео је Kang Shifei, замјеник менаџера пројекта.

На градилишту се убрзано изводе завршни радови, у компанији ЦРБЦ ангажовано је 411 кинеских и 106 домаћих запослених, а сви се надају да ће се повољни временски услови наставити како би се све несметано завршило.

- Иако се овај пројекат истиче по својој комплексности у грађевинском смислу, мислим да често заборавимо тај фактор постојања једног тима. И кинески и домаћи запослени дјелују као један тим, а ни језичка баријера није нас спријечила да изградимо мостове, не само оне грађевинске, већ и мостове пријатељства два народа- саопштила је Јања Љесар, која као преводилац ради на пројекту од самог почетка.

- Сви се радујемо што се изградња аутопута упркос свим изазовима ускоро успјешно завршава, поносни што смо били дио пројекта који ће свакако бити важан у грађевинској историји Црне Горе- закључила је Љесар.

Рок за завршетак грађевинских радова на приоритетној дионици аутопута Бар-Бољаре је 30. новембар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:58