Принц у посјети Павиљону / - фото: Министарство економског развоја
14/10/2021 u 08:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црна Гора и УАЕ баштине исте вриједности, јачају односи двије државе

Једна од главних тема састанка је била и организација Међународног еколошког форума “Мало је лијепо” који је планиран за фебруар следеће године, када ће бити обиљежен и Национални дан Црне Горе у оквиру Експо 2020

У име народа Црне Горе, захваљујем се Уједињеним Арапским Емиратима за сву хуманитарну и другу врсту помоћи коју су нам пружали током пандемије. Исто тако, имали смо огромну подршку током припреме учешћа наше земље на Експо 2020. Црна Гора и УАЕ баштине исте вриједности које се односе на мултинационалност, мултиконфесионалност и солидарност и због тога наши односи могу бити само снажнији, изјавио је принц Никола Петровић Његош током боравка у УАЕ, саопштено је из Министарства економског развоја.

image

Принц у посјети Павиљону

- фото: Министарство економског развоја

Како су навели, генерални комесар Павиљона Црне Горе на Експо 2020 Дубаи и предсједник Фондације Петровић Нјегош, принц Никола Петровић Његош, од 8- 16. октобра борави у посјети Уједињеним Арапским Емиратима.

Током боравка, додају из ресора, принц је посјетио више павиљона других учесника Експо 2020, али и одржао низ значајних састанака међу којима је и онај са државном министарком УАЕ  Рим Ал Хашими  за међународну сарадњу и генералном директорицом Еxпо 2020 Дубаи.

Имајући у виду да је Црна Гора прославила 30 година од проглашења за еколошку државу, једна од главних тема састанка је била и организација Међународног еколошког форума “Мало је лијепо” који је планиран за фебруар следеће године, када ће бити обиљежен и Национални дан Црне Горе у оквиру Експо 2020. Том приликом биће потписана Декларација Дубаи 2022 сачињена од десет заповјести.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:04